• Kompas d.o.o. Dunajska 117 1000 Ljubljana
  • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

JEZIKOVNA ŠOLA SAMIAD

Lokacija: Trent College, Nottingham

Šola je bila ustanovljena leta 2013 s ciljem zagotoviti edinstveno jezikovno izkušnjo z visokokakovostnimi jezikovnimi programi. Njihov glavni cilj je bil združiti kakovostno nastanitev, zelo prijazno, podučeno in ustrežljivo osebje ter edinstvene izlete. Že od samega začetka sodelujejo s svetovno znanimi internati v Veliki Britaniji z izjemnimi posestvi. Mladim tečajnikom ponujajo priložnost, da v zabavnem in privlačnem okolju izboljšajo svojo angleščino, hkrati pa uživajo v kulturi in zgodovini, ki jih ponuja Združeno kraljestvo.

Šola Trent College ponuja široko paleto zabavnih aktivnosti in raznolike izlete s spoznavanjem nekateri najbolj znanih britanskih znamenitosti. Obiskujejo jo tečajniki iz kar 70 držav.  Šola ima na voljo kar 5 različnih programov, te pa se razlikujejo po popoldanskih aktivnosti in izletih.

ZAKAJ IZBRATI ŠOLO SAMIAD?
– Izvajanje rezidenčnih poletnih šol na svetovno znanih rezidenčnih šolah
– 24 urna skrb za tečajnike
– Nastanitev v sklopu šole
– So vodilni na trgu v razmerju med številom zaposlenih in tečajnikih (1:6)
– 15 učnih ur pouka angleškega jezika na teden pri visoko usposobljenih učiteljih EFL
– Učitelji so vključeni tudi v popoldanske, večerne aktivnosti in na izletih ter tekom tečaja bivajo na šoli
– Tečajniki iz več kot 70 držav
– Velik izbor različnih programov: program z aktivnostmi, intenzivni program, program uprizoritvenih umetnosti, program s konjsko ježo in program s tenisom
– Dvodnevna ekskurzija na srednjeveški grad Warwick, kjer tečajniki spoznajo, kakšno je bilo življenje v
srednjem veku in se preizkusijo v lokostrelstvu, viteštvu, sabljanju, itd.
– Akreditirana jezikovna šola s strani BAC (British Accreditation Council)
– Nominiranci za prestižno nagrado »ST Star Awards« v letu 2016 in 2018

TRENT COLLEGE, NOTTINGHAM

Trent College Nottingam je med letom neodvisna šola in internat, med poletnim časom pa jo jezikovna šola SAMIAD ekskluzivno najema za izvajanje poletnih jezikovnih programov. Nahaja se v Long Eatonu v Derbyshiru med Nottinghamom in Derbyem. Šola je le nekaj korakov stran od Nottinghama (domovanja legendarnega Robin Hooda) in hkrati na idealni lokaciji za ogled in obisk različnih znamenitosti Združenega Kraljestva kot so London, Manchester in York. Ustanovljena je bila v letu 1868 kot lokalna alternativa srednjega razreda bolj prestižnim šolam, zdaj pa se lahko pohvali z velikim uspehom, ki sodeluje tudi na konferencah ravnateljev in ravnateljic. Internat s sodobnimi učilnicami je znan tudi po svojih odličnih športnih objektih. Lahko se pohvalijo z velikim številom prostornih športnih igrišč, tako travnatih kot igriščih primernih za vse vremenske razmere.

Nastanitev in zmogljivosti šole:
• enoposteljne in dvoposteljne sobe
• skupne kopalnice
• sodobno opremljene učilnice
• gledališče in dramski studio
• notranji bazen
• tenis igrišča
• notranje telovadnice
• travnata igrišča
• igrišča za vse vremenske razmere

Nastanitev:
Trent College jezikovne šole Samiad je rezidenčna, kar pomeni, da bodo tečajniki bivali v namensko zgrajenem delu stavbe za bivanje na kampusu, skupaj z ostalimi tečajniki, spremljevalcem in osebjem šole. Kampusi so sestavljeni iz ločenih delov stavbe za dečke in deklice z mešanico enoposteljnih, dvoposteljnih s skupnimi kopalnicami. Poleg nastanitvenih zmogljivosti ima šola odlične športne in rekreacijske prostore, kot so športne dvorane, rekreacijske površine, igrišča za košarko in tenis, bazene, diskoteke in jedilnice s kuhinjo.

Prehrana:
Šola se lahko pohvali s čudovito jedilnico, kjer lahko tečajniki uživajo v odlični hrani s svojimi novimi prijatelji.
Prijazna gostinska ekipa bo tečajnikom postregla tri obroke na dan, kjer bodo lahko imeli več opcij na izbiro za vsak obrok. Zajtrk bo sestavljen iz kuhanih in kontinentalnih možnosti. Kosila in večerje pa bodo sestavljane iz treh možnosti toplega obroka, poleg solatnega bara in lahkotnih jedi. V času izletov in ekskurzij bodo tečajniki prejeli kosilo za na pot, ki ga bodo prejeli pred odhodom. Gostinska ekipa lahko poskrbi tudi za kakršnekoli prehranske potrebe, ki jih je potrebno najaviti med postopkom prijave.

Posestvo Trent College

Aktivnosti in izleti

Aktivnosti in izleti:
Šola ponuja raznolik in razgiban program vseh vrst dejavnosti. Med njimi boste našli svoje najljubše, druge boste poizkusili prvič (in morda postanejo nove najljubše). Vse naše dejavnosti so usmerjene v učenje in uporabo angleščine, vas spodbujajo k druženji in pridobivanju prijateljstev in poznanstev ter vam omogočijo naučiti se novih veščin.

Primeri skupnih aktivnosti:
Detektivska igra – Na kampusu se je zgodil umor! Vašega najljubšega učitelja ni več med živimi, a s skupnimi močmi, iznajdljivostjo ter pretkanostjo bo vaše moštvo lahko razvozljalo sledi ter našlo
morilca
Samiad ima talent: Perfektna priložnost, da pokažete svoje znanje in nadarjenost. Ples, petje, žongliranje? Kaj boste izbrali?
Samiad zabava – vsako soboto zvečer uživajte v nočni zabavi, z zabavnimi igrami ter disko glasbo, na teh sobotah se stkejo najlepši spomini na Samiad.

Primeri izletov:

  •  Ogled Cambridge-a in vožnja s čolnom,
  • obisk tematskega parka in aquaparka: Alton Towers,
  • ogled Stratford-upon-Avon: rojstnega kraja Shakespeare-a,
  • ogled Yorka,
  • obisk Nottingham z Robin Hood izkušnjo
  • dvodnevna ekskurzija s srednjeveško izkušnjo na gradu Warwick

Dvodnevna ekskurzija: grad Warwick z bivanjem v sodobnih šotorih
Dogodivščina v srednjeveškem slogu na gradu Warwick je za večino tečajnikov vrhunec tečaja, kjer prenočijo v srednjeveških šotorih, opremljenih z udobjem 21. stoletja. Celoten glamping je v času tečaja namenjen ekskluzivno tečajnikom. Tukaj tečajniki skupaj z vitezi in princesami raziskujejo enega največjih in najbolj  ohranjenih gradov v Združenem kraljestvu, kjer bivajo v srednjeveških šotorih z moderno opremo. Poleg same infrastrukture so priča številnim predstavam in zanimivostim, od izstrelitve »Mogočnega katapulta« – največjega ohranjenega oblegovalnega orožja na svetu, do viteških turnirjev, kjer se vitezi hiš York in Lancaster spopadajo v uprizoritvi Vojne vrtnic. Tečajniki se bodo imeli priložnost preizkusiti v lokostrelstvu, bojevanju z meči ter izkusiti, kakšen je bil občutek v temnih mučilnicah. Večerja in zajtrk bosta postrežena v veliki banketni dvorani s tradicionalnimi britanskimi jedmi. Za pravo doživetje bodo poskrbeli tudi vitezi ter princese, ki se bodo v razkošnih kostumih sprehajali med mizami.

PROGRAMI