• Kompas d.o.o. Dunajska 117 1000 Ljubljana
 • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

ALPADIA – Jezikovni tečaj angleščine v Nemčiji – Berlin Werbellinsee

Jezikovni tečaj angleščine v Nemčiji- Berlin, Werbellinsee

Počitniška šola organizacije Alpadia z več kot 20. letnimi izkušnjami organizira tečaje angleškega (in nemškega) jezika v Nemčiji in Švici. Dvojezična počitniška šola v bližini Berlina ob jezeru Werbellinsee , se nahaja v 100 hektarjev velikem narodnem parku Schorfheide, ki spada pod Unescov rezervat biosfere ter se nahaja 60km severovzhodno od Berlina. Letovišče je priljubljeno med lokalnimi prebivalci, ki hrepenijo po naravi ter predstavlja odličen za sprostitev in zabavo. Kljub mirnosti jezera je Werbellinsee odlično območje za raziskovanje novih športnih dejavnosti. Tečajni center se nahaja ob jezeru ter hkrati na pragu Berlina – živahne kulturne prestolnice. Prijetno podnebje, čista voda, bujni zeleni gozd ter svež zrak poskrbijo za očarljivost okolja in željo po odkrivanju. S pestrim izborom aktivnosti je Werbellinsee idealna lokacija za učenje angleščine ali nemščine in za popolno uživanje poletja.

Program obsega 20 ali 25 učnih ur pouka na teden z učitelji in  je zasnovan tako, da povezuje učenje angleščine in spoznavanje okolice. Pouk obsega vse štiri jezikovne veščine poslušanja, branja, pisanja in govorjenja o različnih temah, ki so primerne za ustrezno starostno skupino in stopnjo jezikovnega znanja.

Vsi tečajniki prvi dan tečaja opravijo preizkus znanja, na podlagi katerega so nato razvrščeni v ustrezno težavnostno stopnjo.

Urnik pouka in aktivnosti tečajniki dobijo po razvrstitvi v skupino in si ga ni mogoče poljubno izbirati.

Center za tečaje se nahaja na bregovih jezera Werbellinsee in je obdan z gozdom, ki leži na zaščitenem posestvu z več kot 100hektarji, kjer prevladujeta narava in jezero. Center ima lastno plažo, športno dvorano, igrišča za odbojko na mivki, kinodvorano z velikim zaslonom, kiosk ter številne druge športne površine.

Učilnice se nahajajo le nekaj metrov stran od spalnic in so moderne ter sodobno opremljene. Med ekskurzijami pa si tečajniki ogledajo vse glavne berlinske znamenitosti.

Primeri aktivnosti:

badminton, košarka, igra med dvema ognjema, igre na plaži, vožnja s kajaki, nogomet, rokomet, pohodništvo, bowling, vožnja s pedolinom, , lov za zakladom, plavanje, namizni nogomet, odbojka, detektivska igra, Alpadia ima talent, itd.

Primeri izletov in ogledov:

Obisk adrenalinskega parka, živalskega vrta Eberswalde, odkrivanje narodnega parka v okolici jezera Werbellinsee, ogledi in nakupovanje v Berlinu (Checkpoint Charlie, brandeburška vrata, galerija East-Side, memorial berlinskega zidu), ogledi v Potsdamu ter obisk vodnega parka Tropical Island.

 • Standard tečaj (20 učnih ur)
 • Intenzivni tečaj (25 učnih ur)
 • Individualne ure (dodatnih 5 učnih ur)
 • spoznavanje Berlina in znamenitosti
 • spoznavanje Potsdama
 • obisk adrenalinskega parka, živalskega vrta, vodnega parka Tropical Island
 • popoldanske in večerne aktivnosti
OSNOVNI PODATKI O TEČAJU
STAROST TEČAJNIKOVod 10 do 17 let
TRAJANJE TEČAJA2, 3 ali 4 tedne
STOPNJA TEČAJAA1-C1
NAJVEČJE ŠTEVILO V RAZREDU15
ŠTEVILO UČNIH UR POUKA NA TEDEN20,25, 20+5

Datumi tečajev v letu 2021

 • 27.6., 4.7., 11.7., 18.7., 25.7., 1.8. 2021

Tečaj se zaključi 14.8. 2021

VZOREC URNIKA

PROGRAMCENA ZA DVA TEDNACENA ZA TRI TEDNECENA ZA 4 TEDNE
Standardni tečaj1560 EUR 1680 EUR3120 EUR
Intenzivni tečaj2340 EUR2520 EUR3360 EUR
OPCIJSKI PAKETIVODNI ŠPORTIUMETNOSTJAHANJE
cena na teden150 EUR110 EUR130 EUR
 • obvezno doplačilo prijavnina: 75 EUR
 • Paket individualnih ur, 5 ur/teden: 205 EUR/teden

 

OPOMBA

Predvidena dneva odhoda/povratka sta nedelja/sobota. Točne informacije o odhodu/povratku vam bomo posredovali najkasneje 8 dni pred datumom programa.
Produkt: 5073BW

Prevoz do Berlina si organizirate sami. Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste v vilo v prispeli v nedeljo in odšli v soboto, dan po zaključku tečaja.

CENA VKLJUČUJE

 • pouk angleščine 15 ur na teden
 • program dnevnih aktivnosti
 • program večernih aktivnosti
 • dva izleta na teden
 • nastanitev dvoposteljnih apartmajih  (polni penzion)
 • 24ur/dan skrb za tečajnike v razmerju 1:8
STAROST TEČAJNIKOVTRAJANJE TEČAJASTOPNJA TEČAJANAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDUŠTEVILO UR POUKA NA TEDEN
od 7 do 17 let1 ali 2 tednaA1 – C1 V ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa.2015

NASTANITEV

Center za tečaje se nahaja na bregovih jezera Werbellinsee in je obdan z gozdom, ki leži na zaščitenem posestvu z več kot 100hektarji, kjer prevladujeta narava in jezero. Center ima lastno plažo, športno dvorano, igrišča za odbojko na mivki, kinodvorano z velikim zaslonom, kiosk ter številne druge športne površine. Spalnice so troposteljne z lastno kopalnico. Učilnice se nahajajo le nekaj metrov stran od spalnic in so moderne ter sodobno opremljene. Med ekskurzijami pa si tečajniki ogledajo vse glavne berlinske znamenitosti.

Prevoz do/od šolecena na smer
Skupinski transfer od/do letališča Berlin Brandoburg (BER)75 EUR
Skupinski transfer od/do DB Berlin postaje (vlak)70 EUR

Predvidena dneva odhoda/povratka sta nedelja/sobota. Točne informacije o odhodu/povratku vam bomo posredovali najkasneje 8 dni pred datumom programa.
Produkt: 5073BW

Prevoz do Berlina si organizirate sami. Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste v vilo v prispeli v nedeljo in odšli v soboto, dan po zaključku tečaja. Prevoz iz/do letališča do nastanitve vam za doplačilo lahko organizira šola. Cena prevoza v eno smer je navedena v zgornji tabeli. Ta prevoz je potrebno naročiti ob prijavi na tečaj. Za organizacijo prevoza šola potrebuje natančne podatke o prihodu in/ali odhodu. Za mladoletne tečajnike brez spremstva, ki imajo letalsko vozovnico “unaccompanied minor” je potrebno doplačilo 40 EUR/smer.

Lokacija Šole na Zemljevidu