• Kompas d.d. Dunajska 117 1000 Ljubljana
 • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

ATC Dublin City Centre – tečaji angleščine

Jezikovni tečaj v Dublinu

Šola ATC je v središču Dublina, nedaleč od nekaterih glavnih znamenitosti Dublina in ponuja tečaje General English in Intensive English. 

Tečaj General English obsega 20 ur na teden in je usmerjen v izboljševanje štirih osnovnih jezikovnih veščin poslušanja, govorjenja, branja in pisanja. Poudarek tečaja je na razvijanju tekoče komunikacije in povečanju samozavesti pri sporazumevanju v angleščini.

Učni načrt temelji na Splošnem evropskem referenčnem okviru za jezike in je osredotočen na tečajnike. Pri pouku se uporabljajo metode, kot so CLT (Communicative Language Teaching), TBL (Task-Based Learning) in CLL (Cooperative Language Learning), ki tečajnikom pomagajo razvijati komunikacijske veščine in poglabljati njihovo razumevanje angleščine. Splošni evropski referenčni okvir za jezike opisuje šest stopenj obvladovanja jezika, šola ATC pa sprejema tečajnike na vseh stopnjah.

Tečaj Intensive English obsega 26 ur na teden in je usmerjen v razvijanje govornega sporazumevanja v angleščini. Intenzivni tečaj vključuje tečaj splošne angleščine (20 ur na teden) in dodatnih 6 ur, razdeljenih na dva popoldneva.

Dodatne ure so osredotočene na strukturo komuniciranja in tekoče govorjenje. Pri popoldanskih učnih urah lahko tečajniki zaprosijo za dodatni pouk na določenih področjih, v dogovoru z učiteljem in ostalimi tečajniki.

Tečajniki pred začetkom tečaja opravijo preizkus znanja jezika, zato delo v skupinah poteka po programu, ki je prilagojen predznanju tečajnikov. Urnik pouka dobite po razvrstitvi v ustrezno skupino in si ga ni mogoče poljubno izbirati.

V prostem času in ob koncu tedna si aktivnosti izbirate po lastni želji in zanimanju: novo osvojeno znanje angleščine lahko utrjujete in nadgrajujete pri druženju s sotečajniki, lahko raziskujete Dublin, obiskujete kulturne prireditve, razstave, gledališke predstave, projekcije filmov, lahko se podate po številnih trgovinah, se sami ali v družbi sotečajnikov odpravite na izlet ali pa izberete katero od aktivnosti, ki jih za doplačilo organizira šola: sprehode po mestu, razne oglede, obiske gledališča, kina, diska in lokalov z irsko glasbo. Športne aktivnosti vključujejo jahanje, golf, ribarjenje, jadranje, pohode … Ob koncih tedna so za doplačilo na voljo različni izleti.

 • tečaj General English
 • tečaj Intensive English
 • metoda CLT (Communicative Language Teaching)
 • metoda TBL (Task-Based Learning)
 • metoda CLL (Cooperative Language Learning)
 • samostojni prosti čas ali v okviru aktivnosti šole

Datumi tečajev v letu 2019

 • vsak ponedeljek
PROGRAMcena 2 tednacena 3 tednecena 4 tedne
General English575 EUR815 EUR1.055 EUR
Intensive English695 EUR995 EUR1.295 EUR

POMEMBNO

 • Če je v ponedeljek praznik, se tečaj začne v torek: 23. 4., 7. 5., 4. 6., 6. 8., 29. 10.
 • Zadnji dan pouka v letu 2019 je 23. 12.
 • Cene vključujejo vpisnino v tečaj.
 • produkt: 75234
STAROST TEČAJNIKOVTRAJANJE TEČAJASTOPNJA TEČAJANAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDUŠTEVILO UČNIH UR NA TEDENUČNA URA TRAJA
najmanj 16 letnajmanj 2 tednaA1 – C2 V ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa. Tečaji so namenjeni tudi začetnikom.1520 ali 2660 minut
NASTANITEV*cena na teden
1/2 soba pri družini (polpenzion)205 EUR
1/1 soba pri družini (polpenzion)225 EUR
1/1 soba v štud. stanovanju280 EUR
 • *Obvezno doplačilo ob prijavi je strošek posredovanja nastanitve (Accommodation Fee): 45 EUR
 • Doplačilo za brezglutensko dieto: 30 EUR na teden.
 • Nastanitev v študentskem stanovanju je na voljo samo za tečajnike, ki so starejši od 18. let.
 • produkt: 75235

Pri družini (polpenzion) ali v študentskih stanovanjih, prihod v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odhod v nedeljo, po zaključku tečaja.

Študentska stanovanja so na ugodnih lokacijah, od koder so dobre povezave do središča mesta. Stanovanja imajo enoposteljne sobe, kopalnica, kuhinja in dnevni prostor so skupni. Nastanitev v študentskem stanovanju je na voljo samo za tečajnike, ki so starejši od 18. let.

Prevoz do Dublina si organizirate sami – seveda pa vam bomo z veseljem svetovali in za vas opravili vse potrebne rezervacije. Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste k družini ali v študentsko stanovanje prispeli v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odšli v nedeljo, po zaključku tečaja.

Prevoz z letališča do študentskega stanovanja ob prihodu je vključen v ceno, ob prijavi na tečaj nam posredujete natančne podatke o prihodu.

Prevoz z letališča (taksi) do družine vam za doplačilo lahko organizira šola. Cena prevoza v eno smer je navedena spodaj. Ta prevoz je potrebno naročiti ob prijavi na tečaj. Za organizacijo prevoza šola potrebuje natančne podatke o prihodu in/ali odhodu.

Prevoz z letališča do nastanitvecena v eno smer
Dublin Airport90 EUR

Lokacija Šole na Zemljevidu