• Kompas d.o.o. Dunajska 117 1000 Ljubljana
 • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

Bucksmore Education, Plumpton College – Bucky Adventure / Bucksmore Animal Care / Coding / STEM

Jezikovni tečaj blizu Brighthona

Tečajniki in tečajnice izbirate med poletnimi programi Bucky Adventure, Bucksmore Animal Care, Coding in STEM (Science, Technology, Engineering and Maths’).

Bucky Adventure je privlačen za tiste, ki si poleg jezikovnega tečaja želijo poglobiti svoje znanje angleščine ob pustolovskih doživetjih. Obsega 20 ur tedensko pouka angleščine, ki je skupen s programom Bucksmore Summer.

Poleg jezikovnega pouka program obsega vsaj 6 adrenalinskih doživetij, na primer osnove jadranja na jezeru Ardingly, gorsko deskanje pod vodstvom profesionalnih inštruktorjev, jahanje v konjeniškem centru kolidža Plumpton, gorsko kolesarjenje po hribovju South Downs ali gradnjo splavov iz sodov, vrvi in lesa ter tekmo s tako izdelanimi splavi … V program je lahko vključenih največ 24 tečajnikov.

Program Bucksmore Animal Care je posebej privlačen za ljubitelje živali, ki bi želeli pobliže spoznati praktično delo z različnimi živalmi, se pri tem zabavati in poglabljati svoje znanje angleščine. Program obsega 15 ur tedensko pouka angleščine, ki je skupen s programom Bucksmore Summer. Poleg jezikovnega pouka program obsega še 7,5 ur pouka oskrbe živali tedensko. Program oskrbe živali sestavlja teoretični in praktični pouk rokovanja z glodalci, plazilci, dvoživkami in nevretenčarji, čiščenja kletk in terarijev, hranjenja živali in pregleda njihovega zdravstvenega stanja, pa tudi na primer sprehajanje dihurjev. V program je lahko vključenih največ 11 tečajnikov.

Splošni jezikovni tečaj je osredotočen na osvajanje slovnice in besednega zaklada skozi komunikacijo, obsega pa tudi uporabne teme, na primer metode učenja, pismenost, kulturo in življenjske veščine. Pouk angleščine tečajnikom tako pomaga postopoma poglabljati veščine in izgrajevati samozavest, ob tem izboljšajo svoje razumevanje angleških knjig, filmov, pesmi, interneta in medijev ter hkrati usmerjeno poglabljajo akademske veščine branja, pisanja, poslušanja in govorjenja.

Vsi tečajniki prvi dan tečaja opravijo preizkus znanja, na podlagi katerega so nato razvrščeni v ustrezno težavnostno stopnjo.

Tečajniki se družijo pri športnih aktivnostih (nogomet, netball, touch rugby, kriket, košarka in tek čez ovire) in različnih zabavnih igrah, za doplačilo pa lahko obiskujejo tudi tečaj jahanja (dvakrat po dve uri na teden). Večere si krajšajo na primer s kvizi, ogledi filmov, plesnimi izzivi, Zombie Runom ali diskom.

Programa obsegata dva celodnevna in en poldnevni izlet na teden. Cilji celodnevnih izletov so na primer: London, Oxford, Thorpe Park … Cilj poldnevnega izleta pa je na primer Brighton.

Coding je namenjen tečajnikom, ki se želijo izkusiti v kodiranju v programskem jeziku Python s pomočjo inovativnega orodja Raspberry Pi. Raspberry Pi pomaga tečajnikom pri osnovah kodiranja. Po koncu tečaja vsak tečajnik prejme lastni Raspberry Pi, ki ga lahko uporablja tudi doma in nadaljuje z izpopolnjevanjem znanja kodiranja. Vsi tečajniki se spoznajo tako z “software” in “hardware” komponentami računalniških sistemov.

STEM (Science, Technology, Engineering and Maths’) je namenjem vsem tečajnikom, ki se želijo skozi poizkuse in zabavo približati STEM tematiki. Tečajniki bodo skozi zabavo in delavnice spoznali osnove raketarstva, reaktivnega pogona, načine oblikovanja čolnov in letal ter se spoznali z mehaniko.

Jezikovni pouk obsega 15 ur na teden v skupini do največ 11 tečajnikov in je razdeljen na sklope: splošni jezikovni tečaj, akademske veščine, konverzacija in vsebine, povezane z izleti. Splošni jezikovni tečaj je osredotočen na osvajanje slovnice in besednega zaklada skozi komunikacijo, vključuje pa tudi uporabne teme, na primer metode učenja, pismenost, kulturo in življenjske veščine. Pouk angleščine tečajnikom tako pomaga postopoma poglabljati veščine in izgrajevati samozavest, ob tem pa izboljšajo tudi svoje razumevanje angleških knjig, filmov, pesmi, interneta in medijev. 3 ure na teden pa poleg tega usmerjeno poglabljajo akademske veščine branja, pisanja, poslušanja in govorjenja. Tri popoldneve na teden (7,5 ur) se družijo na delavnicah, katerih tematika je odvisna od izbranega programa.

Večere si krajšajo z igrami, kvizi, ogledi filmov, plesnimi izzivi, bobnarsko delavnico, Zombie Runom ali diskom. Program obsega dva celodnevna in en poldnevni izlet na teden. Cilji celodnevnih izletov so na primer London, Oxford, Thorpe Park… Cilj poldnevnega izleta pa je na primer Brighton.

 • Bucky Adventure
 • Bucksmore Animal Care
 • Coding
 • STEM (Science, Technology, Engineering and
  Maths’)
 • adrenalinska doživetja
 • oskrba živali
 • športne in družabne aktivnosti
 • prevoz z letališča do kolidža in nazaj na letališče

Datumi tečajev v letu 2020

 • 30. 6. 
 • 14. 7.
PROGRAMcena 2 tedna
Bucky Adventure3.500 EUR
Bucksmore Animal Care3.500 EUR
Coding3.500 EUR
STEM (Science, Technology, Engineering and Maths’)*3.500 EUR
 • *STEM (Science, Technology, Engineering and Maths’): možno le 30. 6.
 • Za vse prijave je potrebna potrditev s strani organizacije Bucksmore Education (za to sta potrebna vsaj dva delovna dneva od vaše prijave na prodajnem mestu).
 • Produkt: 80447

CENA VKLJUČUJE

 • pouk angleščine 20 ur (Bucky adventure) in 15 ur (Animal Care / Coding / STEM) na teden
 • program vsaj 6 adrenalinskih doživetij oziroma 7,5 ur oskrbe živali na teden
 • popoldanske in večerne športne in družabne aktivnosti
 • dva celodnevna in en poldnevni izlet na teden
 • nastanitev v eno ali dvoposteljnih sobah (polni penzion)
 • prevoz z letališča do kolidža in nazaj na letališče za Heathrow ali Gatwick za lete, ki pristanejo med 10:00 in 22:00 po lokalnem času
 • stroške organizacije
STAROST TEČAJNIKOVTRAJANJE TEČAJASTOPNJA TEČAJANAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDUŠTEVILO UČNIH UR NA TEDEN
od 13 do 16 let2 tednaA1 – C1 V ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa.Bucky Adventure – 24, Bucksmore Animal Care / Coding / STEM – 11Bucky Adventure – 20, Bucksmore Animal Care / Coding / STEM – 15

NASTANITEV

Tečajniki so nastanjeni v kolidžu v eno ali dvoposteljnih sobah, odvisno od razpoložljivosti. Kopalnice so skupne. Potovanje načrtujte tako, da prispete v torek in odidete v torek, po zaključku tečaja.

Potovanje do Plumpton Collega poteka individualno – seveda pa vam bomo z veseljem svetovali in za vas opravili vse potrebne rezervacije. Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste v šolo prispeli v torek in odšli v torek.

Pri rezervaciji in nakupu letalske vozovnice za mladoletne tečajnike bodite izjemno previdni, ker imajo različni letalski prevozniki različna pravila glede potovanja mladoletnih oseb brez spremstva, s katerimi se morate pred nakupom natančno seznaniti in jih tudi dosledno upoštevati.

Prevoz z letališča je potrebno naročiti ob prijavi na tečaj. Za organizacijo prevoza Bucksmore Education potrebuje natančne podatke o prihodu in/ali odhodu in podatek o tem, ali tečajnik potuje z letalsko vozovnico “Unaccompanied Minor”.

Prevoz z letališča do kolidža in nazaj na letališče za Heathrow ali Gatwick za lete, ki pristanejo med 10:00 in 22:00 po lokalnem času, je vključen v ceni. Tečajniki, ki ne izkoristijo teh prevozov, niso upravičeni do nikakršnega povračila.

Za prevoz z drugih letališč ali izven navedenih ur pa je potrebno doplačilo, minimalno 170 EUR v eno smer, pred nakupom letalske vozovnice nas kontaktirajte, da preverimo in vam posredujemo točne stroške doplačil.

Lokacija Šole na Zemljevidu