• Kompas d.o.o. Dunajska 117 1000 Ljubljana
 • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

Deržavinov institut

Jezikovni tečaj v Sankt Peterburgu

Poudarek tečajev je na komunikacijskih veščinah, potrebnih za sporazumevanje v vsakdanjih situacijah. Tečajniki se urijo v govorjenju in pisanju ter branju in poslušanju, pouk pa je zasnovan tako, da jim pomaga razvijati samozavest pri komuniciranju v ruščini.

Splošni tečaj obsega 20 učnih ur tedensko v dopoldanskem času (po 4 učne ure dnevno). Pouk poteka v skupinah po največ 10 tečajnikov.

Intenzivni tečaj obsega 28 učnih ur tedensko, po 4 učne ure dopoldan in 4 x 2 učni uri popoldan. Pouk poteka v skupinah po največ 10 tečajnikov.

Individualni pouk je v celoti prilagojen željam tečajnika tako po vsebini kot tudi po vsebini učnih ur. Vsebina je lahko pouk splošnega jezika, kot pri skupinskih tečajih, lahko pa je usmerjena v točno določeno področje, za katerega se tečajnik odloči. Individualni pouk je mogoče izbrati za celotni obseg tečaja ali samo kot dodatek k tečaju, ki poteka v skupini. V času od junija do avgusta individualne učne ure potekajo popoldan po 13.45 uri.

Tečajniki pred začetkom tečaja opravijo preizkus znanja jezika, zato delo v skupinah poteka po programu, ki je prilagojen predznanju tečajnikov. Urnik pouka dobite po razvrstitvi v ustrezno skupino in si ga ni mogoče poljubno izbirati.

V prostem času in ob koncu tedna si aktivnosti izbirate po lastni želji in zanimanju. Novo osvojeno znanje ruščine lahko utrjujete in nadgrajujete pri druženju s sotečajniki, lahko raziskujete Sankt Peterburg in si ogledujete zgodovinske znamenitosti, se podate v muzej, knjigarno, kino ali gledališče, v katero od nakupovalnih središč … Lahko se sami ali v družbi sotečajnikov odpravite v carske palače v okolici, na primer Peterhof, Puškin, Pavlovsk … Tudi šola organizira določene aktivnosti, od katerih so nekatere brezplačne, druge pa so na voljo za doplačilo (obiski muzejev, ogledi mesta, sprehodi, obiski gledališča, pouk o ruskih pesmih, folklori, projekcije ruskih filmov …).

 • splošni tečaj
 • intenzivni tečaj
 • individualni pouk
 • najmanj 2 tedna
 • individualne aktivnosti ali v okviru šole
 • spoznavanje ruske kulture
 • raziskovanje Sankt Peterburga

Datumi tečajev v letu 2020

 • vsak ponedeljek
PROGRAMcena 2 tednacena 3 tednecena 4 tedne
Splošni tečaj (20 učnih ur)420 EUR600 EUR800 EUR
Intenzivni tečaj (28 učnih ur)628 EUR888 EUR1.184 EUR
Individualni tečaj (15 ind. učnih ur)1.110 EUR1.665 EUR2.220 EUR
Individualni tečaj (20 ind. učnih ur)1.200 EUR2.800 EUR2.400 EUR
Individualni tečaj (30 ind. učnih ur)2.800 EUR2.700 EUR3.600 EUR
 • Obvezno doplačilo ob prijavi Registration fee: 90 EUR
 • Če je v ponedeljek praznik, se tečaj začne v torek.
 • Popolni začetniki se lahko prijavijo samo na tečaje, ki se začnejo prvi ponedeljek v mesecu.
 • produkt: 75229
STAROST TEČAJNIKOVTRAJANJE TEČAJASTOPNJA TEČAJANAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDUŠTEVILO UČNIH UR NA TEDENUČNA URA TRAJA
najmanj 17 letnajmanj 2 tednaA1 – C2 V ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa. Popolni začetniki se lahko prijavijo samo na tečaje, ki se začnejo prvi ponedeljek v mesecu.1020 ali 28 ali individualne učne ure45 minut
NASTANITEVcena na teden
1/1 soba pri družini (polpenzion)235 EUR
1/1 soba v penzionu250 EUR
1/1 soba v štud. stanovanju200 EUR

Pomembne informacije

 • Za tečajnike, ki so mlajši od 18 let je na voljo le nastanitev pri družini.
 • Možnosti preprostejše nastanitve: pri družini, v dveh penzionih v središču mesta (3-5 sob za goste, brez vključenih obrokov, v hiši živi tudi gostiteljica) ali v študentskih stanovanjih v bližini šole (enoposteljne in dvoposteljne sobe, skupna kopalnica, kuhinja in dnevni prostor). Potovanje načrtujte tako, da prispete v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odidete v soboto, dan po zaključku tečaja.
 • Zahtevnejšim udeležencem priporočamo nastanitev v hotelu (po želji lahko za vas opravimo tudi vse ustrezne rezervacije). Cene so odvisne od lokacije, standarda in razpoložljivosti hotelov in sob.
 • produkt: 15538

Prevoz do Sankt Peterburga si organizirate sami – seveda pa vam bomo z veseljem svetovali in za vas opravili vse potrebne rezervacije. Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste k družini, v penzion ali študentsko stanovanje prispeli v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odšli v soboto, dan po zaključku tečaja.

Prevoz z letališča (taksi) do nastanitve vam za doplačilo lahko organizira šola. Cena prevoza v eno smer je navedena spodaj. Ta prevoz je potrebno naročiti ob prijavi na tečaj. Za organizacijo prevoza šola potrebuje natančne podatke o prihodu in/ali odhodu.

Prevoz z letališča do nastanitvecena v eno smer
Sankt Peterburg Pulkovo40 EUR

Državljani Slovenije za vstop v Rusko federacijo potrebujemo vizum. Prosimo vas, da nam ob prijavi na tečaj poleg prijavnice pošljete skeniran potni list, ki ga bomo posredovali šoli, ta pa bo nato poslala povabilno pismo, ki ga boste priložili vlogi za vizum. Za ureditev vseh potrebnih formalnosti je potrebno, da se prijavite najmanj 4 tedne pred pričetkom tečaja.

Lokacija Šole na Zemljevidu