• Kompas d.d. Dunajska 117 1000 Ljubljana
 • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

IH Barcelona – tečaji španščine

Jezikovni tečaj v Barceloni

Pouk v celoti poteka v španščini in tečajniki se učijo v glavnem jezika, ki se uporablja v vsakdanji komunikaciji. Seveda pa je določena pozornost posvečena tudi slovnici, besednemu zakladu, branju in pisanju. Barcelona je na dvojezičnem govornem področju, kjer se uporablja tako kastiljščino (španščino) kot tudi katalonščino. Tečajniki se v šoli IH Barcelona učijo kastiljščino.

Tečaj Curso intensivo de español obsega 20 učnih ur na teden. Pouk poteka v skupinah po največ 10 tečajnikov.

Tečaj španščine in španska kultura (Curso intensivo + Conversación y cultura española)
Ta tečaj povezuje 20 učnih ur na teden dopoldanskega pouka z dodatno uro in pol vsako popoldne od torka do petka, kar pomeni 26 učnih ur na teden. Popoldanske ure so namenjene razvijanju jezikovnih veščin skozi diskusije o različnih vidikih španske kulture in zgodovine. Vsi tečajniki prvi dan tečaja opravijo preizkus znanja, na podlagi katerega so nato razvrščeni v ustrezno težavnostno stopnjo. Urnik pouka in aktivnosti tečajniki dobijo po razvrstitvi v ustrezno skupino in si ga ni mogoče poljubno izbirati. Teme so na primer lahko španske navade, flamenko, kulturna raznolikost Španije, španska glasba, predeli Barcelone, španska umetnost 20. stoletja, španski mediji,

španska državljanska vojna, kratek uvod v zgodovino španske književnosti, najpopularnejše španske fieste, arhitektura v Barceloni – Gaudi, španski film …

Tečajniki pred začetkom tečaja opravijo preizkus znanja jezika, zato delo v skupinah poteka po programu, ki je prilagojen predznanju tečajnikov. Urnik pouka dobite po razvrstitvi v ustrezno skupino in si ga ni mogoče poljubno izbirati.

V prostem času in ob koncu tedna si aktivnosti izbirate po lastni želji in zanimanju: novo osvojeno znanje španščine lahko utrjujete in nadgrajujete pri druženju s sotečajniki, lahko raziskujete Barcelono, obiskujete muzeje, galerije, kulturne prireditve, razstave, gledališke predstave, projekcije filmov, lahko se podate po številnih trgovinah ali uživate na plaži. Lahko se sami ali v družbi sotečajnikov odpravite na goro Tibidabo ali Montserrat ali na izlet v Girono, ali pa si izberete katero od aktivnosti, ki jih organizira šola: ogled gotske četrti, obisk Picassovega muzeja ali Gaudijeve bazilike Sagrada Familia, celodnevne izlete na Costa Bravo, Figueras in ogled Dalijevega muzeja, obisk barcelonskega mestnega muzeja, pouk salse, obisk parka Güell … določene aktivnosti so brezplačne, določene pa so na voljo za doplačilo.

 • tečaj španščine (kastiljščine)
 • spoznavanje španske kulture
 • jezik vsakdanje komunikacije
 • letalski prevoz do Londona in nazaj,
 • najmanj 2 tedna
 • izlet do gore Tibidabo ali Montserrata, Girone
 • raziskovanje Barcelone

Datumi tečajev v letu 2019

 • vsak ponedeljek
PROGRAMcena 2 tednacena 3 tednecena 4 tedne
Curso intensivo de español420 EUR600 EUR800 EUR
Curso intensivo + Conversación y cultura española550 EUR795 EUR1.060 EUR
 • Če je ponedeljek praznik, se tečaj začne v torek.
 • Začetniki se lahko prijavijo le na posebej določene datume, vsak drugi ponedeljek od 16.02. naprej.
 • produkt: 75232
STAROST TEČAJNIKOVTRAJANJE TEČAJASTOPNJA TEČAJANAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDUŠTEVILO UČNIH UR NA TEDENUČNA URA TRAJA
najmanj 16 letnajmanj 2 tednaA1 – C2 V ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa. Začetniki pa se lahko prijavijo le na določene datume.1020 ali 2655 minut
NASTANITEVcena na teden
1/1 soba pri družini (zajtrk)210 EUR
1/1 soba pri družini (polpenzion)250 EUR
1/1 soba v štud. stanovanju260 EUR

Pomembne informacije

 • Nastanitev v študentskem stanovanju je na voljo samo za tečajnike, ki so starejši od 18 let.
 • Pri družini ali v študentskih stanovanjih, prihod v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odhod v soboto, dan po zaključku tečaja.
 • Nastanitev v študentskem stanovanju je na voljo samo za tečajnike, ki so starejši od 18 let.
 • Študentska stanovanja so v središču mesta, 10-20 minut od šole. V večini stanovanj so enoposteljne sobe, kuhinja, kopalnica in dnevna soba so skupne. V stanovanjih je tudi pralni stroj in TV. Šola poskuša v stanovanja namestiti tečajnike istega spola in približno enake starosti, vendar to včasih ni mogoče. V kolikor si nikakor ne želite deliti stanovanja z osebami drugega spola, to jasno navedite ob prijavi na prijavnici.
 • produkt: 75233

Prevoz do Barcelone si organizirate sami – seveda pa vam bomo z veseljem svetovali in za vas opravili vse potrebne rezervacije. Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste k družini ali v študentsko stanovanje prispeli v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odšli v soboto, dan po zaključku tečaja.

Prevoz z letališča (taksi) do nastanitve vam za doplačilo lahko organizira šola. Cena prevoza (med 7.00 zjutraj in 22.00 zvečer) v eno smer je navedena spodaj. Ta prevoz je potrebno naročiti ob prijavi na tečaj. Za organizacijo prevoza šola potrebuje natančne podatke o prihodu in/ali odhodu.

Za prevoz med 22.00 in 07.00 je potrebno doplačilo +25 % na navedeno ceno.

Prevoz z letališča do nastanitvecena v eno smer
Barcelona El Prat60 EUR

Lokacija Šole na Zemljevidu