• Kompas d.o.o. Dunajska 117 1000 Ljubljana
  • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

Españolé – tečaji španščine

Jezikovni tečaj v Valenciji - ESPANOLE 16+

Šola Españolé oziroma IH Valencia je del organizacije International House World, ki deluje že od leta 1953 in jo sestavlja 150 neodvisnih šol v 52 državah. Šola, ki jo vodi lastnica in ravnateljica Cristina Navarro, je v dveh edinstvenih stavbah v središču mesta, obdanih z ekskluzivnimi trgovinami, zgodovinskimi znamenitostmi in živahnim španskim utripom. Glavna stavba, hiša v španskem slogu, ima 12 sodobnih, svetlih učilnic, posebno učilnico za aktivnosti »španske kuhinje«, velik družabni prostor z računalniki, brezžičnim internetom in avtomati za pijače, čitalnico s knjigami in revijami, teraso in ograjeno dvorišče z majhnim ribnikom. Štirinadstropna tradicionalna stavba ima 10 sodobnih učilnic, knjižnico, družabni prostor z računalniki, brezžičnim internetom in avtomati za pijače, za dodatno sprostitev pa še strešno teraso.

Poudarek tečajev je komunikacija v vsakdanjih situacijah, pri druženju, v pogovorih. Tečaji združujejo tradicionalni pouk slovnice s sodobnim pristopom urjenja tekoče komunikacije, zato se tudi slovnica vadi predvsem v povezavi s komunikacijo v situacijah, s katerimi se lahko srečate v vsakdanjem življenju. Tako tečajniki lahko pridobljeno znanje takoj uporabijo v praksi in ga s tem še utrdijo. Ob tem pa tečajniki spoznajo tudi delček španske kulture in življenja.

Tečaj Intensivo 20 z 20 učnimi urami na teden vam poleg učenja splošne španščine omogoča tudi preživljanje prostega časa s prijatelji, oglede znamenitosti, obiske kulturnih dogodkov ali športne aktivnosti.

Tečaj Intensivo 25 s 20 učnimi urami na teden obsega poleg 20 učnih ur splošne španščine še en izbirni predmet.

Tečaj Intensivo 30 obsega poleg 20 učnih ur splošne španščine še dva izbirna predmeta.

Tečaj Intensivo Plus obsega 20 učnih ur pouka splošne španščine v skupini in 5 učnih ur individualnega pouka tedensko ter en izbirni predmet. Ta tečaj vam omogoča bolj usmerjeno delo na vaših specifičnih potrebah.

IZBIRNI PREDMETI:

  • Španski življenjski slog in kultura (Spanish life and culture)

Izboljšajte svoje znanje o različnih vidikih španske kulture v povezavi z umetnostjo, literaturo, zgodovino ter spoznajte življenjski slog in miselnost Špancev.

  •  Izgovorjava in komunikacija (Pronunciation and speaking)

Izpopolnite svojo izgovorjavo skozi komunikacijo. Na delavnicah boste vadili in poslušali, kako zveni pravilna španščina ter se naučili pravilne izgovorjave za lažje razumevanje in komunikacijo.

  • Slovnične veščine (Grammar skills)

Izpopolnite svojo izgovorjavo skozi komunikacijo. Na delavnicah boste vadili in poslušali, kako zveni pravilna španščina ter se naučili pravilne izgovorjave za lažje razumevanje in komunikacijo.

  • Španščina za podjetja (Spanish for business)

Tečaj je namenjen študentom in zaposlenim, ki jih zanima poslovni svet, kjer uporabljajo španščino. Poudarek izbirnega predmeta bo na jeziku in jezikovnih strukturah, ki se jih uporablja pri poslovanju. Minimalna stopnja izbirnega predmeta je B1.

  • Intensivo 20
  • Intensivo 25
  • Intensivo 30
  • Intensivo Plus
  • učenje vsakdanjega komuniciranja
  • 2 tedna
  • možni izleti v Peñiscolo, Alicante, Teulado-Moraro
  • raziskovanje Valencije
OSNOVNI PODATKI O TEČAJU
STAROST TEČAJNIKOVnajmanj 16 let
TRAJANJE TEČAJAnajmanj 1 teden
STOPNJA ZNANJAA1-C2
NAJVEČJE ŠT. TEČAJNIKOV V RAZREDU10
ŠT. UČNIH UR NA TEDEN20, 25,30 ali 20+5 inv.
UČNA URA TRAJA50 minut

TEČAJ IN PROSTI ČAS

Tečajniki pred začetkom tečaja opravijo preizkus znanja jezika, zato delo v skupinah poteka po programu, ki je prilagojen predznanju tečajnikov. Pouk poteka dopoldan ali popoldan. Urnik pouka dobite po razvrstitvi v ustrezno skupino in si ga ni mogoče poljubno izbirati.

V prostem času in ob koncu tedna si aktivnosti izbirate po lastni želji in zanimanju: novo osvojeno znanje španščine lahko utrjujete in nadgrajujete pri druženju s sotečajniki, lahko raziskujete Valencio, se sončite na plaži ali se ukvarjate z različnimi športi, lahko se podate po trgovinah ali pokušate lokalne specialitete … Lahko se sami ali v družbi sotečajnikov odpravite na jadranje, na izlet v Peñiscolo, Alicante ali Teulado-Moraro. Šola za doplačilo  organizira določene aktivnosti (oglede mesta, pouk plesa, bowling, obiske muzejev, obisk tovarne keramike …) ter določene izlete.

DODATNE AKTIVNOSTI:

  • JADRANJE
    Jadranje je namenjeno vsem nadobudnim jadralcem, ne glede na stopnjo znanja. Šola ima lastno jadrnico »Espanole«
    (Benetaue Platu 25) v jadralni bazi Valencije. Tekom tečaja boste dobili dobro podlago o ravnanju s čolni, meteorologiji, mornarstvu, varnosti na morju, navtičnih pogojih, prometnih pravilih, krmarjenju ter splošnih nalogah nad in pod palubo. V tečaj je vključenih 6 jadralnih vaj (poleg obveznega tečaja španščine) dvakrat tedensko. Prijava na tečaj je možna od 03.06. do 09.09. 2024, vsak ponedeljek.
  • KULINARIČNE AKTIVNOSTI
    Kulinarični tečaj je namenjen vsem navdušencem španske kuhanje. Naučite se, kako narediti paello, tapase in druge dobrote španske kulinarike. Na tečaj se lahko prijavite na enake datume kakor začetniki, vsak ponedeljek. V tečaj je vključenih 6 učnih ur kuharskega tečaja (poleg obveznega tečaja španščine) dvakrat tedensko.

TEČAJI V DODATNI PONUDBI:

  • Individualne ure na šoli
  • Priprava na izpite – Exam preparation (DELE ali SIELE)
  • Priprava na univerzitetni program – University Pathway
  • Tečaj na domu učiteljev (vključuje individualni tečaj ali tečaj v dvoje, nastanitev, polni penzion in morebitne aktivnosti)
  • Delo in španščina (program pripravništva, varstva otrok in prostovoljstva)

Datumi tečajev v letu 

  • vsak ponedeljek
PROGRAMcena na teden
Intensivo 20225 EUR
Intensivo 25270 EUR
Intensivo 30315 EUR
Intensivo Plus415 EUR
Jadranje100 EUR
Kulinarični tečaj100 EUR
  • Obvezno doplačilo ob prijavi je vpisnina v tečaj: 55 EUR.
  • Če je v ponedeljek praznik, se tečaj začne v torek. Prazniki:  19/03, 29/03, 01/04, 01/05, 09/10, 01/11, 06/12.
  • Začetniki se lahko prijavijo le na posebej določene datume: 08/01, 22/01, 05/02, 19/02, 04/03, 18/03, 02/04, 15/04, 06/05, 20/05, 03/06, 17/06, 01/07, 08/07, 15/07, 22/07, 29/07, 05/08, 12/08, 19/08, 26/08, 02/09, 16/09, 30/09, 07/10, 21/10, 04/11, 18/11, 02/12, 16/12.
  • Zadnji dan pouka je 20.12.2024.
STAROST TEČAJNIKOVTRAJANJE TEČAJASTOPNJA TEČAJANAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDUŠTEVILO UČNIH UR NA TEDENUČNA URA TRAJA
najmanj 16 letnajmanj 1 tedenA1 – C2 V ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa. Začetniki pa se lahko prijavijo le na določene datume.1020, 25, 30 ali 20 + 5 (20 učnih ur v skupini + 5 individualnih učnih ur)50 minut

Nastanitev

Nastanitev je možna pri družini ali v študentskem stanovanju, prihod v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odhod v soboto, dan po zaključku tečaja. Tečajniki, ki izberejo nastanitev v študentskih stanovanjih (18+), so nastanjeni skupaj z drugimi tečajniki in imajo na voljo skupno kuhinjo in kopalnico. Stanovanja so skromno opremljena, za red in disciplino so odgovorni tečajniki sami. Takšna nastanitev je bolj primerna za mlajše samostojne tečajnike, mladoletnim ali bolj umirjenim pa priporočamo nastanitev pri družini. Residenca Resiole La Nave je oddaljena od šole le 12 minut hoje. Vse sobe imajo posteljo, mizo in omaro. Čiščenje, menjava posteljnine in brisač je tedenska. Residenca Mercado je oddaljena od šole le 6 minut hoje. Vse sobe imajo posteljo, mizo in omaro, s skupnim dnevnim prostorom in teraso. Čiščenje, menjava posteljnine in brisač je tedenska.

NASTANITEVcena na tedendodatna noč
1/1 soba pri družini (zajtrk)225 EUR45 EUR
1/1 soba pri družini (polpenzion)255 EUR51 EUR
1/2 soba pri družini (zajtrk)200 EUR40 EUR
1/2 soba pri družini (polpenzion)220 EUR44 EUR
1/1 soba v štud. stanovanju175 EUR35 EUR
1/2 soba v štud. stanovanju140 EUR28 EUR
Resiole Mercado student house 1/1230 EUR46 EUR
Resiole La Nave 1/1300 EUR60 EUR
DOPLAČILACENA NA TEDENDODATNA NOČ
Zasebna kopalnica pri družini 1/160 EUR
Zasebna kopalnica pri družini 1/250 EUR
Zasebna kopalnica La Nave 1/1325 EUR65 EUR
Zasebna kopalnica La Nave 1/2275 EUR55 EUR
Posebna dieta (brezglutenska, veganska, itd)25 EUR

Pomembne informacije

  • Pri družini ali v študentskem stanovanju, prihod v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odhod v soboto, dan po zaključku tečaja.
  • Tečajniki, ki izberejo nastanitev v študentskih stanovanjih, so nastanjeni skupaj z drugimi tečajniki in imajo na voljo skupno kuhinjo in kopalnico. Stanovanja so skromno opremljena, za red in disciplino so odgovorni tečajniki sami. Takšna nastanitev je bolj primerna za mlajše samostojne tečajnike, mladoletnim ali bolj umirjenim pa priporočamo nastanitev pri družini.

Prevoz do Valencie si organizirate sami – seveda pa vam bomo z veseljem svetovali in za vas opravili vse potrebne rezervacije. Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste k družini ali v študentsko stanovanje prispeli v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odšli v soboto, dan po zaključku tečaja.

Prevoz z letališča (taksi) do nastanitve vam za doplačilo lahko organizira šola. Cena prevoza v eno smer je navedena spodaj. Ta prevoz je potrebno naročiti ob prijavi na tečaj. Za organizacijo prevoza šola potrebuje natančne podatke o prihodu in/ali odhodu.

Prevoz z letališča do nastanitvecena v eno smer
Valencia-Manises80 EUR

Lokacija Šole na Zemljevidu