• Kompas d.o.o. Dunajska 117 1000 Ljubljana
  • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

Jezikovne šole delimo na dva tipa.

Skozi vse leto

Jezikovne šole, ki delujejo skozi vse leto in imajo stalne učitelje in osebje, kar zagotavlja tudi stalno kakovost tečajev. Te šole so namensko opremljene za pouk tujih jezikov (multimedijski učni centri, knjižnice itd.) Tečajev tukaj se lahko udeležite kadarkoli med letom. Večinoma so namenjene dijakom (16+), študentom, pa tudi odraslim.

Poletne počitnice

Jezikovne šole, ki delujejo samo med poletnimi počitnicami in organizirajo jezikovne tečaje z organiziranim prostim časom.

Lokacija šole

Lokacija šole je izjemno pomembna, saj je odlično okolje bistveno za uspešno učenje jezika. Vse naše šole so na res odličnih lokacijah. Lokacija je namreč eden od naših pomembnih kriterijev pri izbiri jezikovne šole.

Vrste tečajev

Počitniški programi za učence in dijake: program združuje pouk angleščine z različnimi dnevnimi in večernimi družabnimi in športnimi aktivnostmi ter izleti. Če tečajniki potujejo organizirano v skupini, jih spremlja Kompasov spremljevalec, ki ves čas tečaja skrbi za njihovo dobro počutje.

Tečaji splošnega jezika za odrasle so različno intenzivni tečaji, za starost nad 16 ali 18 let. V prostem času si tečajniki aktivnosti izbirajo po lastni želji in zanimanju.

Platinum tečaji za poslovne in profesionalne potrebe so namenjeni poslovnim ljudem in vsem tistim, ki potrebujejo tuji jezik na delovnem mestu. Ti tečaji potekajo so zelo intenzivni in posebej prirejeni za ljudi, ki imajo malo časa. Potekajo v zelo majhnih skupinah.

Pravočasna prijava na tečaj

Priporočamo vam, da se na tečaj prijavite čim prej oziroma takoj, ko se odločite, kateri tečaj želite obiskati. Zavedati se morate, da je povpraševanje po dobrih jezikovnih šolah vsako leto zelo veliko, in rezervacije z vsega sveta prihajajo v šole vsak dan. Zato se prosta mesta izjemno hitro polnijo. Čim hitrejša prijava je zato zelo pomembna, da si zagotovite mesto na izbranem tečaju in da si zagotovite izbrano nastanitev. Še posebno to velja za čas poletnih počitnic, saj starši in tečajniki po vsem svetu skrbno načrtujejo takšna potovanja že mesece pred odhodom.

Vrste nastanitev

Gostiteljska družina pomeni nastanitev doma pri domačinih, ki imajo na voljo sobe za nastanitev tečajnikov. Gostitelje izbirajo in preverjajo šole. To je običajno najcenejša in najbolj razširjena oblika nastanitve. Sobe so različne, običajno eno ali dvoposteljne, kopalnica je skupna. Oddaljenost gostiteljske družine od šole je odvisna od velikosti mesta in od lokacije šole. Tečajniki se v šolo vozijo z mestnim prometom (avtobus, podzemna železnica ali vlak, odvisno od velikosti mesta).

Študentske nastanitve (kolidž, študentski dom): to so nastanitveni objekti, kjer med šolskim letom stanujejo naprimer študentje lokalne univerze, med počitnicami pa so na voljo tečajnikom. Nastanitev je preprosta, skromna, kopalnice so velikokrat skupne.

Študentska stanovanja: v Italiji in Španiji je na voljo nastanitev v sobah v študentskih stanovanjih s skupno kuhinjo in kopalnico. Stanovanja so zelo skromno opremljena, za red in čistočo skrbijo tečajniki sami.

Mladinski hoteli in hostli: preproste oblike nastanitve za mlade, skromno opremljene eno ali dvoposteljne sobe, kopalnice so pogosto skupne. Takšna nastanitev je običajno na voljo samo za polnoletne tečajnike.

Hoteli: Zahtevnejšim tečajnikom in udeležencem Platinum tečajev priporočamo nastanitev v hotelu, ki ga lahko prosto izbirajo po lastni želji, seveda pa lahko opravimo vse potrebne rezervacije. Cene pa so odvisne od lokacije, standarda

Skrb za najmlajše tečajnike

Kompasov spremljevalec pri programih za mlajše ki potujejo iz Slovenije v skupini, tečajnike spremlja ves čas programa, jim pomaga, da se laže znajdejo in skrbi za njihovo dobro počutje. Kompasov spremljevalec spremlja tudi izvajanje aktivnosti v skladu s predvidenim programom.

Navodila tečajnikom 

Da boste z izbranim jezikovnim tečajem resnično dobili tisto, kar si želite, bodite pozorni na spodnja navodila za tečajnike spodaj s katerimi se morate strinjati ob prijavi na tečaj.

Posebne določbe 

Za prijavo na jezikovne šole v tujini veljajo posebne določbe, ki jih morajo tečajniki oziroma v primeru mladoletnih tečajnikov starši oziroma skrbniki, upoštevati za prijavo na tečaje. Na spodnji povezavi si preberite več o odgovornosti tečajnikov, staršev, o plačilu aranžmaja, možnostih odpovedi tečaja, odstopnini ter ostalih posebnih določbah s katerimi se morate strinjati ob prijavi na tečaj.

Splošno svetovanje

Če boste potrebovali nasvet pri izbiri najprimernejšega tečaja ali če boste želeli več informacij, pokličite
(01) 2006 291.