• Kompas d.o.o. Dunajska 117 1000 Ljubljana
 • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

did deutsch-institut – tečaji nemščine – München/Berlin/Frankfurt/Dunaj 14-17 let

Jezikovni tečaj v Frankfurtu, Berlinu, Münchnu ali na Dunaju 14.-17.let

Počitniška šola organizacije did deutsch-institut deluje v Münchnu, Berlinu, Dunaju in Frankfurtu. V vseh mestih se šole nahajajo v središču mest.

Poletni program: Residenzkurse für Jugendliche

Program združuje pouk nemščine s programom aktivnosti v prostem času. Pouk nemščine obsega 20 ali 24 učnih ur na teden. Poudarek je na praktičnem jezikovnem znanju, ki ga tečajniki lahko uporabijo v vsakdanjih situacijah. Pouk poteka v sproščenem počitniškem vzdušju in obsega vse štiri jezikovne veščine poslušanja, branja, pisanja in govorjenja.

Tečajniki so uvrščeni v ustrezno težavnostno stopnjo na podlagi preizkusnega testa. Urnik pouka in aktivnosti tečajniki dobijo po razvrstitvi v ustrezno skupino. Program obsega tudi en celodnevni izlet na dvotedenskem in dva celodnevna izleta na tritedenskem tečaju.
Ta program je primeren za vse, ki bi radi čim več časa preživeli s sošolci in si želijo obsežen program aktivnosti v prostem času. V program je predvidoma vključenih v juniju in avgustu do 30 tečajnikov, v juliju pa do 75 tečajnikov.

 • Residenzkurse für Jugendliche
 • Frankfurt, Dunaj, München ali Berlin
 • 20 ali 24 učnih ur na teden
 • šole v središču mest
 • od 14. do 17. leta
 • obsežen program aktivnosti v prostem času
OSNOVNI PODATKI O TEČAJU
STAROST TEČAJNIKOVod 14 do 17 let
TRAJANJE TEČAJAnajmanj 2 tedna
STOPNJA TEČAJAA1-C1
NAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDU15
ŠTEVILO UČNIH UR NA TEDEN20 ali 24
UČNA URA TRAJA45 minut

V Münchnu počitniška šola deluje v hotelu A&O München Laim, ki je od trga Marienplatz oddaljen 3 postaje z javnim prevozom.

Popoldanske aktivnosti vključujejo: sprehode po središču Münchna, obisk živalskega vrta Hellabrunn, obisk dvorca Nymphenburg, mestne hiše, gledališča Cuvillies, trga Viktualienmarkt, Ruhmeshalle s spomenikom Bavaria, katedrale Frauenkirche, obisk olimpijskega stadiona in Allianz Arene, obiske muzejev, obisk BMW sveta, delavnico jodlanja. Večerne aktivnosti vključujejo: disko, ogled nočnega Munchna, delavnice in šport. Cilji celodnevnih izletov so: grad Neuschwanstein, Salzburg, Passau, Garmisch-Partenkirchen, Lindau, grad  Herrenchiemsee, Nurnberg, Regensburg, Ulm. Ob nedeljah gredo tečajniki na kopanje ali pohod

V Berlinu počitniška šola deluje v hotelu A&O Berlin Hauptbanhnhof, ki je v predelu Berlin-Mitte v osrčju glavnega mesta.

Učne ure potekajo v Berlin Park Residence v središču mesta. Popoldanske aktivnosti vključujejo sprehode po središču Berlina, izlet z ladjico po reki Spree, obisk katedrale in tehnološkega muzeja, obisk živalskega vrta, ogled muzeja holokavsta in berlinskega zidu, ogled  gradu Charlott enburg, različne športe. Večerne aktivnosti vključujejo: nočni ogled Berlina, kino večer, disko, delavnice. Cilji enodnevnih izletov so: Dresden, Leipzig,  Potsdam, Wolfsburg (mesto avtomobilske znamke Volkswagen), Rostock,… Ob nedeljah gredo tečajniki na kopanje ali pohod.

V Frankfurtu počitniška šola deluje v hotelu A&O Frankfurt Galluswarte v središču mesta.

Popoldanske aktivnosti vključujejo sprehode po središču Franfurta, obisk umetniškega muzeja, muzeja denarja, obisk katedrale Sv. Jerneja, ogled Nestleja, obisk televizijskega studia, obisk frankfurtske borze, obisk proizvodnje porcelana, obisk živalskega vrta. Večerne aktivnosti vključujejo nočni ogled Frankfurta, kino večer,
tematsko zabavo, športne delavnice in igre. Cilji enodnevnih izletov so: Koblenz, Rudesheim, Marburg, Wurzburg, Heidelberg. Ob nedeljah gredo tečajniki na kopanje ali pohod.

Na Dunaju počitniška šola deluje v hotelu A&O Wien Hauptbahnhof, v osrčju avstrijske prestolnice le 15 minut hoje od palače Belvedere. Nahaja se ob glavni železniški postaji in je odlično izhodišče za raziskovanje mesta in okolice.

Popoldanske aktivnosti vključujejo: sprehode po središču Dunaja, ogled muzejev (npr. naravoslovni muzej) , ogled gradu Schönbrunn, obisk opere, ogled palače Belvedere, udejstvovanje v delavnici s čokolado, ogled palače Hofburg, obisk živalskega vrta, itd. Večerne aktivnosti vključujejo: disko, ogled nočnega Dunaja , delavnice, igre in šport. Cilji celodnevnih izletov so: Baden, Eisenstadt, Semmering, izlet z ladjico po Donavi. Ob nedeljah gredo tečajniki na kopanje ali pohod ali različne športne aktivnosti v parku.

Datumi tečajev v letu 2021

 • Berlin in Munich:
  13.6./20.6./27.6. 2021
  4.7./11.7./18.7./25.7. 2021
  1.8./8.8. 2021
 • Frankfurt in Dunaj:
  20.6./27.6. 2021
  4.7./11.7./18.7./25.7. 2021
  1.8./8.8. 2021
PROGRAMcena za 2 tednadodatni teden
20 učnih ur1500 EUR750 EUR
24 učnih ur1600 EUR800 EUR

CENA VKLJUČUJE

 • pouk nemščine 20 ali 24 učnih na teden
 • program aktivnosti, oglede in izlete
 • vozovnico za mestni promet
 • nastanitev v štiriposteljnih sobah (polni penzion)

POMEMBNO

 • doplačilo za nastanitev v dvoposteljni sobi: 75 EUR na teden
 • produkt: 84796
STAROST TEČAJNIKOVTRAJANJE TEČAJASTOPNJA TEČAJANAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDUŠTEVILO UČNIH UR NA TEDENUČNA URA TRAJA
od 14 do 17 letnajmanj 2 tednaA1 – C1 V ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa.1520 ali 2445 minut

NASTANITEV

Tečajniki stanujejo v hotelih A&O na vseh destinacijah (München: A&O München Laim, Berlin: A&O Berlin Hauptbahnfog, Frankfurt: A&O Frankfurt Gallus), Dunaj: A&O  Wien Hauptbahnhof , kjer zanje 24 ur na dan skrbi ekipa osebja počitniške šole. Izbirajo lahko med dvo ali štiriposteljnimi sobami s kopalnico (polni penzion), prihod v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odhod v soboto, dan po zaključku tečaja.

Prevoz do destinacije si organizirate sami, potovanje poteka individualno. Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste v počitniško šolo prispeli v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in jo zapustili v soboto, dan po zaključku programa.

Pri rezervaciji in nakupu letalske vozovnice za mladoletne tečajnike bodite izjemno previdni, ker imajo različni letalski prevozniki različna pravila glede potovanja mladoletnih oseb brez spremstva, s katerimi se morate pred nakupom natančno seznaniti in jih tudi dosledno upoštevati.

Prevoz z letališča (taksi) do počitniške šole vam za doplačilo lahko organizira jezikovna šola did. Cena prevoza (med 8.00 zjutraj in 20.00 zvečer) v eno smer je navedena spodaj. Za mladoletne tečajnike, ki potujejo brez spremstva in imajo letalsko vozovnico “Unaccompanied Minor”, je šoli potrebno doplačati še dodatek za spremstvo (UM Charge) v višini 35 EUR v eno smer.

Prevoz z letališča je potrebno naročiti ob prijavi na tečaj. Za organizacijo prevoza šola potrebuje natančne podatke o prihodu in/ali odhodu in podatek o tem, ali tečajnik potuje brez spremstva (Unaccompanied Minor).

Doplačilo za prevoz pred 08.00 zjutraj in po 20.00 zvečer: 35 EUR v eno smer.

Prevoz z letališča do počitniške šolecena v eno smer
Berlin (BER), Franfurt (FRA), München (MUC)60 EUR

Lokacija Šole na Zemljevidu