• Kompas d.o.o. Dunajska 117 1000 Ljubljana
 • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

Españolé – poletni tečaj španščine 13-16. let in 16. – 19.let

Poletni jezikovni tečaj v Valenciji - ESPANOLE 13-16.let in 16..-19. let

Šola Españolé oziroma IH Valencia je del organizacije International House World, ki deluje že od leta 1953 in jo sestavlja 150 neodvisnih šol v 52 državah. Šola, ki jo vodi lastnica in ravnateljica Cristina Navarro, je v dveh edinstvenih stavbah v središču mesta, obdanih z ekskluzivnimi trgovinami, zgodovinskimi znamenitostmi in živahnim španskim utripom. Glavna stavba, hiša v španskem slogu, ima 12 sodobnih, svetlih učilnic, posebno učilnico za aktivnosti »španske kuhinje«, velik družabni prostor z računalniki, brezžičnim internetom in avtomati za pijače, čitalnico s knjigami in revijami, teraso in ograjeno dvorišče z majhnim ribnikom. Štirinadstropna tradicionalna stavba ima 10 sodobnih učilnic, knjižnico, družabni prostor z računalniki, brezžičnim internetom in avtomati za pijače, za dodatno sprostitev pa še strešno teraso.

Program združuje pouk španščine s programom aktivnosti v prostem času. Pouk španščine obsega 20 učnih ur na teden. Poudarek je na praktičnem jezikovnem znanju, ki ga tečajniki lahko uporabijo v vsakdanjih situacijah. Pouk poteka v sproščenem počitniškem vzdušju in obsega vse štiri jezikovne veščine poslušanja, branja, pisanja in govorjenja. 

Tečajniki so uvrščeni v ustrezno težavnostjo stopnjo na podlagi preizkusnega testa. Pouk poteka dopoldan od 09.30 do 13.30 ali izmenično z aktivnostmi.

Popoldanske aktivnosti potekajo od 15.30 do 19.30 in vključujejo na primer: obiske kulturnih znamenitosti, tekmovanja, učne ure plesa, popoldneve na plaži, paella party, nakupovanje … Vsak petek popoldan je na urniku jadranje. Po aktivnostih gredo tečajniki k družini na večerjo in večer preživijo z družino ali pa se vrnejo v rezidenco.
Program obsega tudi en celodnevni izlet na teden, na primer obisk vodnega parka, Peñíscole, obisk narodnega parka Albufera, paitnball in piknik v hribih, obisk živalskega vrta in piknik … Nedelje tečajniki preživijo z gostiteljsko družino ali s sošolci, seveda v dogovoru z družino.
V program je vključenih od 30 do 40 tečajnikov.

CENA VKLJUČUJE:

 • Pouk španščine 20 učnih ur na teden
 • Program popoldanskih aktivnosti od ponedeljka do petka,
 • en celodnevni izlet na teden,
 • nastanitev pri družini v dvoposteljnih sobah (polni penzion) ali študentski rezidenci
 • učenje vsakdanjega komuniciranja
 • 20 vozovnic za mestni promet tedensko
 • prevoz z letališča do družine in nazaj
OSNOVNI PODATKI O TEČAJUPOLETNI TEČAJ 13.-16.LETPOLETNI TEČAJ 16.-19.LET
STAROST TEČAJNIKOV13.-16.let16.-19.let
TRAJANJE TEČAJAnajmanj 1 tedennajmanj 1 teden
STOPNJA ZNANJAA1-C2A1-C2
NAJVEČJE ŠT. TEČAJNIKOV V RAZREDU1212
ŠT. UČNIH UR NA TEDEN2020
UČNA URA TRAJA50minut50minut

Datumi tečajev v letu 

 • vsak ponedeljek od 17.6. do 12.8. 2024

VZOREC URNIKA

nastanitev 13.-16.letcena na teden
Pri družini800 EUR
Residence900 EUR
Dnevni program (brez nastanitve)395 EUR
nastanitev 16.-19.letcena na teden
Pri družini800 EUR
Residence1050 EUR
Dnevni program (brez nastanitve)395 EUR
 • Obvezno doplačilo ob prijavi je vpisnina v tečaj: 55 EUR.
 • produkt:84797

Cena vključuje:

 • 20 učnih ur na teden (max 12 oseb – 50min)
 • učno gradivo
 • razvrstitveni test
 • nastanitev s polnim penzionom s skupno kopalnico
 • dnevne aktivnosti (kulturne, športne)
 • celodnevna ekskurzija (sobota)
 • certifikat o opravljenem tečaju
 • 24h urno asistenco
 • nadzor
STAROST TEČAJNIKOVTRAJANJE TEČAJASTOPNJA TEČAJANAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDUŠTEVILO UČNIH UR NA TEDENUČNA URA TRAJA
14.-17.letnajmanj 1 tedenA1 – C2 V ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa. Začetniki pa se lahko prijavijo le na določene datume.102050 minut

Nastanitev

pri družini v dvoposteljni sobi ali troposteljni (polpenzion), prihod v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odhod v soboto, dan po zaključku tečaja.
Doplačilo za tečajnike, ki jih družina spremlja do šole: 90 EUR na teden

V študentski rezidenci je na voljo le mest. Nastanitev v rezidenci je na voljo le od 4.7. 2021. Osebje šole je na voljo 24 ur na dan. Tečajniki imajo običajno enoposteljne in dvoposteljne sobe vključno s polnim penzionom. Obroke jedo v študentski okrepčevalnici.

Datumi prihodov k družini: vsako nedeljo od 20.6. do 8.8.2021
Datumi prihodov v rezidenco: vsako nedeljo od 4.7. do 8.8.2021

Prevoz do Valencie si organizirate sami – seveda pa vam bomo z veseljem svetovali in za vas opravili vse potrebne letalske rezervacije. Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste k družini ali v študentsko stanovanje prispeli v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odšli v soboto, dan po zaključku tečaja.

Prevoz z letališča Valencia-Manises do družine in nazaj, ki je vključen v ceno, je potrebno naročiti ob prijavi na tečaj. Za organizacijo prevoza šola potrebuje natančne podatke o prihodu in/ali odhodu in podatek o tem, ali tečajnik potuje z letalsko vozovnico “Unaccompanied Minor”. Tečajniki, ki ne izkoristijo teh prevozov, niso upravičeni do nikakršnega povračila. Tečajniki, ki potujejo z vozovnico Unaccompanied minor morajo za transfer doplačati 50 EUR.

Lokacija Šole na Zemljevidu