• Kompas d.o.o. Dunajska 117 1000 Ljubljana
 • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

St Giles : London Central – London Highgate – Brighton – Cambridge

Jezikovni tečaj v središču Londona, obrobju Londona (Highgate), Brightonu, Cambridgu

Priznana jezikovna šola St. Giles deluje v Veliki Britaniji in Kanadi. Ponujajo raznovrstne jezikovne tečaje (tečaje skozi celo leto, tečaje za mlajše tečajnike, tečaje za poslovneže, posebne tečaje npr. Skrivnosti Londona, družinske tečaje in še veliko več).

Šola St Giles London Central je prav v osrčju Londona, te enkratne evropske metropole, ki združuje častitljivo britansko tradicionalno vzdušje s sodobnim utripom velemesta in modne prestolnice. Šola St Giles je velika in živahna, to je ena najbolje opremljenih jezikovnih šol v Angliji, ki je s svojo elitno lokacijo v Bloomsburyju, nasproti Russel Squara in le 5 minut od Britanskega muzeja, nadvse primerna tudi za samostojno spoznavanje Londona. Šola ima 56 učilnic, knjižnico, eno najboljših knjigarn z učbeniki v Londonu, bistro The Square Cafe, strešno teraso, center za samostojno učenje, interaktivne table v vseh učilnicah in seveda brezplačni brezžični internet. Šola sprejme do 720 tečajnikov. V šoli je tudi Platinum Centre, namenjen poslovnežem in tistim, ki obiskujejo tečaj angleščine za poslovne namene.

Tečaji: tečaji splošne angleščine, tečaji english plus (business, university studies), tečaji za pripravo na opravljanje izpitov (IELTS, Cambridge english), platinum tečaji, družinski tečaji

Šola St. Giles London Highgate 14+ se nahaja v severnem predmestju Londona,  oddaljenega le 20 minut z javnim prevozom od središča Londona.  Šola ima 25 učilnic, center za samostojno učenje, knjižnico, interaktivne table v večini učilnic, računalnico, knjigarno, kavarno, konzervatorij, velik vrt in piknik prostor namenjen tečajnikov.
Tečaji: tečaji splošne angleščine, tečaji english plus (business, art & design), tečaji za pripravo na opravljanje izpitov (IELTS, Cambridge english), posebni tečaji za tečajnike mlajše od 18 let: english + unique experiences in english + wizardry (harry potter)

Šola St Giles Brighton je čisto v središču Brightona, izjemno priljubljenega obmorskega letovišča, ki je hkrati tudi mlado, univerzitetno, kozmopolitsko mesto s številnimi umetniškimi in gledališkimi dogodki, lokali, trgovinami, z živahnim študentskim utripom in seveda privlačnimi plažami. Šola je v osrčju tega živahnega mesta, nasproti Kraljevskega paviljona, le nekaj minut od plaže in glavnih kulturnih in nakupovalnih središč. Šola ima 45 učilnic, center za samostojno učenje, interaktivne table v učilnicah, knjigarno, kavarno in brezplačni brezžični internet. Šola sprejme do 420 tečajnikov. V šoli je tudi Platinum Centre, namenjen poslovnežem in tistim, ki obiskujejo tečaj angleščine za poslovne namene.

Tečaji: tečaji splošne angleščine, tečaji english plus (business, university studies), tečaji za pripravo na opravljanje izpitov (IELTS, Cambridge english), platinum tečaji, družinski tečaji, tečaji za starejše od 30.let

Šola St. Giles Cambridge 14+ se nahaja v središču Cambridge, svetovno znanega univerzitetnega mesteca, kjer prevladuje mladostno vzdušje s tradicionalno arhitekturo. Nahaja se le streljaj do železniške postaje in krajšega sprehoda do starega jedra.  Butična šola sprejme le 110 tečajnikov, kar pomeni, da vsak tečajnik prejme zajeten delež individualne obravnave. Šola se nahaja v prenovljeni stavbi s svetlimi modernimi učilnicami in velikim vrtom, ki je namenjen druženju med tečajniki. Šola je namenjena tečajnikom nad 14 let.

Tečaji: tečaji splošne angleščine, tečaji splošne angleščine za mlajše tečajnike,  tečaji english plus (business, university studies), tečaji za pripravo na opravljanje izpitov (IELTS, Cambridge english), družinski tečaji

Poudarki tečajev so bolj samozavestna raba angleščine pri govorjenju in pisanju, urjenje v tekočem in jasnem izražanju, razširitev aktivnega besednega zaklada, izboljšanje slušnega in bralnega razumevanja, osvežitev slovničnega znanja in praktična uporaba jezika v vsakdanji komunikaciji.

Tečaji obsegajo 20 ali 28 učnih ur tedensko, možnosti so: 20 učnih ur dopoldan, 20 učnih ur popoldan ali 28 učnih ur (dopoldan in popoldan). Tečaji z 20 učnimi urami vam omogočajo, da prosti čas izkoristite za druge dejavnosti, oglede ali samostojno učenje.

Tečajniki pred začetkom tečaja opravijo preizkus znanja jezika, zato je program dela v vsaki skupini prilagojen predznanju tečajnikov.

V prostem času in ob koncu tedna si aktivnosti izbirate po lastni želji in zanimanju. Novo osvojeno znanje angleščine lahko utrjujete in nadgrajujete pri druženju s sotečajniki z vsega sveta, lahko raziskujete London in njegove znamenitosti, obiskujete kulturne prireditve, razstave, gledališke predstave, projekcije filmov, ki jih v Londonu res ne manjka, lahko se podate po številnih trendovskih trgovinah, ali pa samo uživate v edinstveni londonski kozmopolitski atmosferi. Lahko se sami ali v družbi sotečajnikov odpravite na izlet ali pa si izberete katero od aktivnosti, ki jih za doplačilo organizira šola.

 • General English Courses
 • velika izbira tečajev v dodatni ponudbi
 • 20 ur  ali 28 ur tedensko
 • najmanj 1 teden
 • aktivnosti v okviru šole
OSNOVNI PODATKI O TEČAJU
starost tečajnikov najmanj 16 let (oziroma 14.let Highgate in Cambridge)
trajanje tečajanajmanj 1 teden
stopnja tečaja A1-C2
največje število v razredu 12
število učnih u na teden20 ali 28
učna ura traja 50 minut

DODATNA PONUDBA TEČAJEV

Tečaji Platinum so namenjeni odraslim (nad 21 let). Tečaji potekajo v skupinah po največ 5 udeležencev ali individualno, možna je kombinacija obeh.

Vsak od udeležencev po prijavi izpolni online vprašalnik (Platinum Pre-Course Questionnaire), s katerim se ugotovi tudi njegova stopnja predznanja. Vsebina tečaja je nato prilagojena vsakemu udeležencu. Tečajev Platinum se  udeležujejo poslovneži in strokovnjaki z vsega sveta iz mnogih znanih podjetij.

Vsak teden so na voljo vse stopnje (A1-C2) in vse vrste tečajev Platinum.

Če udeležencev ni dovolj za tečaj v ustrezni skupini, bo udeleženec za isto ceno dobil ustrezno število individualnih učnih ur. Začetniki pa se lahko prijavijo le na individualne tečaje (Platinum One–To-One).

Za natančen izračun nas kontaktirajte.

ŠT. UČNIH UR NA TEDENurnikcena na teden
2009.00 do 13.00od 880 EUR
2509.00 do 14.35od 1095 EUR
3009.00 do 15.30od 1308 EUR
3509.00 do 16.45od 1521 EUR
15+5od 948 EUR
20+5od 1268 EUR
25+5od 1483 EUR

Cambridge English:
Stopnja tečaja: B1/B2, tečaj:  B2 -First
Stopnja tečaja: B2/C1, tečaj: C1 – Advanced
Stopnja tečaja: C2/C2, tečaj: C2 – Proficiency

Trajanje tečaja: 6 – 12 tednov
Število učnih ur: 20 ali 28 na teden
Cena: cena dopoldanskega tečaja (20učnih ur) ali intenzivnega tečaja (28učnih ur) + izpit

IELTS Preparation:
Stopnja tečaja: B1-C2
Trajanje tečaja: najmanj 2 tedna
Število učnih ur: 20 ali 28 učnih ur
Cena: cena dopoldanskega tečaja (20učnih ur) ali intenzivnega tečaja (28učnih ur) + izpit

Tečaj splošne in poslovne angleščine je namenjen tečajnikom, ki želijo izboljšati vse štiri jezikovne veščine in želijo razviti tudi posebne jezikovne veščine za poslovno okolje, kot so predstavitve, pisanje poročil, sestavljanje emailov, itd. Tečaj združuje 20 učnih ur splošne angleščine z 8 učnimi urami tedensko, ki se osredotočajo na poslovno angleščino.

Stopnja tečaja: B1- C2
Trajanje tečaja: 2- 12 tednov
Št. učnih ur na teden: 28

Družinski tečaji so odlična izbira za zabavne in hkrati poučne poletne počitnice. Primerni so za vse, ki želijo združiti raziskovanje destinacije in kakovostno učenje angleškega jezika z zabavnim programom aktivnosti.

Na voljo je velik nabor fleksibilnih paketov, primernih za vse družine, ne glede na stopnjo znanja angleščine. Tekom tečaja se bodo starši  in otroci učili angleščino (učenje angleščine staršev je opcijsko) v neposredni bližini.

Starši lahko izbirajo med različnimi programi General English Courses ali pa nadgradijo učenje angleščine s tečaji Platinum (doplačilo). Zabavni program aktivnosti in izletov je na voljo tri popoldneve na teden s sobotno celodnevno ekskurzijo. Cilji celodnevnih izletov so odvisni od lokacije npr: Brighton, Windsor, Cambridge, Oxford. . Primeri aktivnosti so vožnja z ladjico po reki Temzi, vodeni ogledi Londona, obisk palače, obisk muzejev, itd.

Starost tečajnikov (otrok/starši): 5 – 15 let/ 21let+
Število učnih ur na teden: 20
Število tečajnikov v razredu (otrok/starši): 15 ali 12
Stopnja tečaja: otroci: A1-C1
odrasli: A1*-C2

ST. GILES SECRET LONDON – UNIQUE EXPERIENCES- pošljite povpraševanje
https://www.stgiles-international.com/secret-london-highgate-u18/location/london-highgate

ST. GILES ENGLISH PLUS WIZARDRY – pošljite povpraševanje
https://www.stgiles-international.com/english-course/st-giles-school-of-english-and-wizardry

 

Datumi tečajev v letu*

 • vsak ponedeljek 

*tečaji splošne angleščine

TEČAJLondon Highgate – cena/tedenBrighton in Cambridge – cena/tedenLondon Central – cena/teden
20 uč. ur (09.00 do 13.00) : splošna angleščina, Cambridge , IELTS, poslovna angleščina429 EUR453 EUR467 EUR
20 uč. ur (13.45 do 17.40): splošna angleščina322 EUR339 EUR350 EUR
28 uč. ur (09.00 do 15.30): splošna angleščina, Cambridge , IELTS, poslovna angleščina 549 EUR579 EUR597 EUR

POMEMBNO

 • Če je v ponedeljek praznik, se tečaj začne v torek
 • Obvezno doplačilo ob prijavi Enrolment fee: 100 EUR
 • Obvezno doplačilo v času visoke sezone 26.6. do 29.8.: 25 EUR na teden
 • produkt: 3015
STAROST TEČAJNIKOVTRAJANJE TEČAJASTOPNJA TEČAJANAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDUŠTEVILO UČNIH UR NA TEDENUČNA URA TRAJA
najmanj 16 oz 14 letnajmanj 2 tednaA1 – C2 V ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa. Začetnikov v te tečaje ne sprejemajo.1220 ali 2850 minut
NASTANITEVCENA NA TEDENdoplačilo v visoki sezoni 27JUN-29AUG na teden
pri družini standard 1/1 zajtrk 18+201 EUR25 EUR
pri družini standard 1/1 polpenzion 16+269 EUR25 EUR
St. Giles Residence 1/2 Shared bath380 EUR16 EUR
St. Giles Residence 1/1 Shared bath470 EUR16 EUR
St. Giles Residence 1/1 Private bath535 EUR26 EUR
St. Giles Residence 1/2 Private bath431 EUR25 EUR
Chapter Highbury 1/1 Private bath461 EUR13 EUR

NASTANITEV

 • Obvezno doplačilo ob prijavi Accommodation Placement Fee: 56 EUR
 • Za tečajnike, mlajše od 18 let, je na voljo samo nastanitev pri družini s polpenzionom.
 • Obvezno doplačilo v času visoke sezone od 27.6. do 29.8.
 • produkt: 15166
 • Pri standardnih družinah v enoposteljnih sobah ali v St Giles George Street Residence, prihod v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odhod v nedeljo, po zaključku tečaja.
 • Nova ekskluzivna študentska hiša St Giles George Street Residence je blizu šole, središča mesta in obale. Ima 30 enoposteljnih sob s kopalnico s prho. Kuhinje so skupne. Na voljo so tudi priključki za internet in brezžični internet po vsej stavbi.

Prevoz do Brightona si organizirate sami – seveda pa vam bomo z veseljem svetovali in za vas opravili vse potrebne rezervacije.
Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste k družini ali v St Giles George Street Residence prispeli v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odšli v nedeljo, po zaključku tečaja. Prevoz z letališča (taksi) do nastanitve vam za doplačilo lahko organizira šola. Cena prevoza v eno smer je navedena spodaj. Ta prevoz je potrebno naročiti ob prijavi na tečaj. Za organizacijo prevoza šola potrebuje natančne podatke o prihodu in/ali odhodu. Radi pa bi vas opozorili, da je v primeru, da vas bo taksist moral čakati (n.pr. zaradi zamude leta ipd.), cena vsake čakalne ure 30 EUR.

Prevoz z letališča do nastanitvecena v eno smer
London Heathrow101 EUR
London Gatwick116 EUR
London Stansted125 EUR
London Luton125 EUR

Lokacija Šole na Zemljevidu