• Kompas d.o.o. Dunajska 117 1000 Ljubljana
 • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

WIMBLEDON SCHOOL OF ENGLISH – celoletni

Jezikovna šola WIMBLEDON SCHOOL OF ENGLISH (Wimbledon, London) - celoletni tečaj

Wimbledon je eden najslavnejših in najbolj priljubljenih predelov Londona. Tu se poleg znamenitih teniških turnirjev dogaja še veliko zanimivega, podzemna železnica do središča Londona pa vozi vsakih 5 minut. To še ni vse – šola Wimbledon School of English je znana po dobrem poučevanju, Britanski svet pa jo uvršča v sam vrh šol v Veliki Britaniji. Šola je bila ustanovljena leta 1964 in je tako ena najstarejših jezikovnih šol v Veliki Britaniji, ravnateljica Jane Dancaster pa je članica upravnega odbora English UK, zveze akreditiranih centrov za  poučevanje angleščine. Zato bo ta šola najbolj ustrezala tečajnikom, ki so pripravljeni na resno delo in si hkrati želijo tudi odlično izhodišče za spoznavanje Londona. Prostori šole so brezhibno urejeni, šola ima knjižnico, knjigarno,  glasbeno sobo, večji družabni prostor in zelo prijeten vrt.

Tečaji splošne angleščine (standard classes) in intenzivni tečaji (standard classes plus)

Tečaji Standard Classes so predvsem usmerjeni v učenje »prave/pristne« angleščine z uporabo najnovejših učbenikov in gradiv. Tečaji Standard Classes Plus pa omogočajo izboljševanje znanja angleščine s hkratnim osvajanjem specializiranih jezikovnih veščin.

Standard Classes 
Tečaj splošne angleščine: Tečajniki obnavljajo in uporabljajo nove jezikovne spretnosti v vsakodnevnih pogovorih. Skupaj z drugimi tečajniki razvijajo svoje komunikacijske spretnosti, pri vajah kot so igranje vlog, delo v parih in skupinske debate/razprave. V okolju naravnih govorcev spoznavajo nove tehnike učenja, ki pomagajo izboljšati tako slušne kot bralne spretnosti. Veliko pozornosti se posveča izboljševanju pisnih spretnosti z analizo in pisanjem dokumentov kot so e-pošta, formalnih in neformalnih pisem in poročil. Tečajniki na vajah skupaj z učitelji tudi redno ocenjujejo svoj napredek.
Tečaji potekajo na več težavnostnih stopnjah od A2 do C1 in obsegajo 24 učnih ur (oz. 20 ur po 60 minut) tedensko. Vsi tečajniki pred začetkom tečaja opravijo preizkus znanja jezika, zato delo v skupinah poteka po programu, ki je prilagojen predznanju tečajnikov.

Ostali tečaji Standard Classes:

 • Beginners (minimalno 1 teden, začetki 22.5./4.9.)
 • Cambridge English Examinations (minimalno 4 tedne)
 • Business English & Profesional skills (minimalno 2 tedna)
 • Future Leaders (minimalno 1 teden)
 • IELTS preparation with Pre-sessional academic english ali Academic IELTS Express (minimalno 4 tedne)

Standard Classes Plus 
Ti tečaji omogočajo izboljševanje znanja angleščine s hkratnim osvajanjem specializiranih jezikovnih veščin. Program povezuje tečaj angleščine Standard Classes (24 učnih ur na teden) s 4 učnimi urami specializiranega jezikovnega pouka, ki si jih izberete glede na svoje želje. Specializirane veščine izberete ob prijavi na tečaj.
Intenzivni tečaji obsegajo 28 učnih ur (oz. 23 ur in 20 minut) tedensko. Vsi tečajniki pred začetkom tečaja opravijo preizkus znanja jezika, zato delo v skupinah poteka po programu, ki je prilagojen predznanju tečajnikov.

Effective communication  – učinkovita komunikacija
Za stopnje od A2 do C1 (za stopnjo A1 je mogoče izbrati Basic Effective Communication). Tečaj je namenjen izboljševanju izgovarjave in konverzacije. Osredotočen je na izgovarjavo, intonacijo in poudarke v angleščini, omogoča izboljšanje natančnosti izražanja in tekočega govorjenja. Pri pouku se osvaja in vadi novo znanje v različnih situacijah, v obliki pogovorov, razprav igre vlog, dela v parih in skupinskega dela.

 

Grammar and Writing Workshop – slovnica in pisanje
Za stopnje od A2 do C1. Tečaj je namenjen tistim, ki želijo izboljšati veščine pisanja in se posvečati problemom, ki jih imajo pri določenih točkah slovnice. Osredotočen je na ugotavljanje šibkih točk pri slovnici in pisanju ter na osvajanje novih tehnik za odpravljanje teh pomanjkljivosti. Tečaj je zelo praktičen, vsak teden pa je usmerjen na drugo področje slovnice.

 

IELTS Preparation (Academic) – priprava na IELTS
Za stopnje od B1 do C1. Tečaj je namenjen tistim, ki želijo opravljati izpit IELTS (Academic), se učiti akademsko angleščino ali študirati na britanski univerzi ali kolidžu. Osredotočen je na pridobivanje dobrih temeljev za akademsko angleščino in izboljševanje znanja akademske angleščine, pa tudi na osvajanje tehnik za doseganje dobrih rezultatov pri izpitu International English Language Testing System- IELTS (Academic).
Tečajniki, ki obiskujejo tečaje Standard Classes in Standard Classes Plus se lahko ob prijavi na tečaj tudi lahko prijavijo na izpit IELTS (Academic).

NOVO V PONUDBI:  GLOBAL BUSINESS LEADERS (17-21.let)

Datumi izvedbe tečajev: 15.7./12.8./23.8. 2024

Tečaj je primeren za stopnje od B2 do C2. Namenjen je tistim, ki jih zanima uporaba angleškega jezika v današnjem poslovnem svetu. S pomočjo skupinskih nalog program omogoča razvoj različnih načinov reševanja problemov ter sodelovanja v skupini, obsega tudi veliko projektnih del in predstavitev, nanaša se na marketing in team building. Omogoča učenje jezika, ki je primeren za uporabo v različnih situacijah v službi, z branjem različnih člankov lahko izboljšate svoja znanja glede poslovanja. Prav tako so v tečaj vključeni izleti, kateri omogočajo uporabo poslovnega jezika tudi v praksi.

Ostali Intenzivni tečaji:
– Cambridge B2 First Express (4 tedne)
– Cambridge C1 Advanced Express (4 tedne)

 • Standard Classes
 • Standard Classes PLUS
 • NOVO: GLOBAL BUSINESS LEADERS 
 • Spletna platforma e-wimbledon
 • aktivnosti po lastni želji in zanimanju
 • raziskovanje Londona in znamenitosti
 • začetek tečaja: vsak ponedeljek*

V prostem času si lahko aktivnosti izbirate po lastni želji in zanimanju: novo osvojeno znanje angleščine lahko utrjujete in nadgrajujete pri druženju s sotečajniki z vsega sveta, lahko raziskujete London in njegove znamenitosti, obiskujete kulturne prireditve, razstave, gledališke predstave, projekcije filmov, ki jih v Londonu res ne manjka, lahko se podate po številnih trendovskih trgovinah, ali pa samo uživate v edinstveni londonski kozmopolitski atmosferi. Lahko pa se odločite tudi za katero od aktivnosti ali izletov, ki jih za doplačilo organizira šola.

Spletna platforma e-wimbledon je tečajnikom na voljo 3 mesece pred začetkom tečaja in še 3 mesece po tečaju. Omogoča vam izdelavo osebnega učnega načrta, samostojno učenje, povezovanje z drugimi tečajniki, ogled družabnega programa in novic, povezavo vašega računa z računom na Facebooku itd. Potrebne podatke za dostop do e-wimbledona vam šola pošlje po prijavi na tečaj.

Osnovni podatki o tečaju
Starost tečajnikovnajmanj 16 let
Stopnje tečajevA1-C2, vendar odvisno od tečaja
Največje število tečajnikov v razredu14 oz. 16 v JUL in AUG
Število učnih ur na teden24 ali 24+4
Učna ura traja50minut

Dodatna ponudba

30+ ENGLISH FOR LIFE AND WORK
Datumi začetka tečajev: od 3.6. do 9.8. 2024
Tečaj je namenjen starejšim od 30 let, s stopnjo znanja med A2 in C2, ki bi radi v manjši skupini (do 6 oseb) izboljšali svoje znanje angleščine v vseh jezikovnih spretnostih.

Program zajema:
24 učnih ur na teden kjer se osredotočate na:

 • razvijanje vseh jezikovnih spretnosti (poslušanje, govorjenje, pisanje in branje) v zahtevnem okolju,
 • raziskovanje in debatiranje o aktualnih temah
 • izboljšanje razumevanja in uporabe angleščine v vsakodnevnih situacijah
 • mreženje z ostalimi mednarodnimi študenti podobne starosti
 • odkrivanje dejstev o britanski kulturi in zgodovini
 • dva kosila tedensko z učiteljem

Cena na teden: 869 EUR

40+ English & Culture: Experience London
Datumi začetka tečajev: 15.7.2024, 12.8.2024, 23.9.2024

Tečaj je namenjen starejšim od 40 let, ki si želijo tečaj angleščine združiti z raziskovanjem Londona in britanske kulture. Pouk poteka v jutranjih urah, izleti v torek, sredo in četrtek popoldan, vsako soboto pa sledi celodnevni izlet.

Program zajema
26 učnih ur na teden kjer se osredotočate na (od tega 20 učnih ur v učilnici, 6 učnih ur na različnih lokacijah v Londonu)

 • razvijanje vseh jezikovnih spretnosti o temah, ki jih boste spoznali teko izletov
 •  izboljšanje razumevanja in uporabe angleščine v vsakodnevnih situacijah
 • raziskovanje Londona z obiskom zgodovinskih krajev, angleških veličastnih domov in gradov, vrtov, muzejev, galerij, itd.
 • celodnevni izlet
 • spoznavanje različnih vidikov britanske kulture, vključno z običaji, bontonom, britanskim razrednim sistemom, umetnostjo, arhitekturo, zgodovino znamenitih vrtov, glasbo, hrano in pijačo

Cena za en teden: 810 EUR
Cena za dva tedna: 1875 EUR

Ostala ponudba

18 + Business and proffesional skills 
Stopnja tečaja: B2-C1
Starost tečajnikov : 18 +
Maksimalno število oseb v razredu: 14
Cena na teden: 470 eur*
*cena ne vključuje vpisnine in dodatka za učni material

 

Angleščina za posebne namene – English for specific purpose:
Aviation
Military
Finance
Teaching
Journalism
Exam Preparation
Oil and Gas

Datumi tečajev v letu 

 • vsak ponedeljek

vzorec urnika Standard classes

vzorec urnika Standard classes PLUS

TEČAJCENA NA TEDEN
STANDARD CLASSES497 EUR
STANDARD CLASSES PLUS580 EUR
GLOBAL BUSINESS LEADERS 963 EUR
IZPITCENA
Cambridge English – B2 First243 EUR
Cambridge English – C1 Advanced245 EUR
IELTS (Academic)242 EUR

POMEMBNO

 • Obvezno doplačilo ob prijavi Registration fee: 75 EUR
 • Obvezno doplačilo za učna gradiva:  57 EUR (1-3 tedne), 69 EUR (4-8 tednov)
 • Če je v ponedeljek praznik, se tečaj začne v torek.
 • Prazniki: 29.03., 1.04., 6.05., 27.05., 26.8.; 28.05., 20.12.,
 • Zadnji dan pouka v letu je 20. 12.
 • produkt: 2995
 • cena tečaja na teden se v primeru rezervacije štirih ali več tednov zniža
STAROST TEČAJNIKOVTRAJANJE TEČAJASTOPNJA TEČAJANAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDUŠTEVILO UČNIH UR NA TEDENUČNA URA TRAJA
najmanj 16 letpriporočljivo vsaj 2 tednaA1 – C2 V ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa. Popolni začetniki imajo ločene izvedbe tečajev14 oz. 16 v juliju in avgustu24 ali 2850 minut

NASTANITEV: pri družini ali v študentskih hišah, prihod v soboto (tečaj se prične v ponedeljek) in odhod v soboto, dan po zaključku tečaja.
Nastanitev pri družini: Šola nudi dve kategoriji nastanitve pri družinah, standardno in nadstandardno (Superior). Kriterij za nadstandardno nastanitev je bližina šole, pri izbiri nadstandardne sobe tečajniki lahko hodijo v šolo tudi peš in lastna kopalnica. Možnosti za nadstandardno nastanitev so zelo omejene, zato je potrebna čim hitrejša prijava.
Šola nudi dve kategoriji nastanitve v študentskih hišah (10 minut peš od šole):  King’s Lodge (9 sob) in Queens Lodge (6 sob): svetle, lepo opremljene sobe s TV in kopalnico. Skupna kuhinja z jedilnico in dnevnim prostorom (kuhalnik, mikrovalovka, pomivalni stroj, hladilnik/zmrzovalnik, TV/DVD), pralnica s sušilnikom in likalnikom; vrt, brezžični internet. Posteljnina je na voljo. Ob prihodu v študentsko hišo boste položili 300 GBP kavcije. Prihod v študentsko hišo načrtujte v soboto med 13.00 in 17.00, odhod pa v soboto dopoldan med 10.00 in 12.00. Če pridete izven omenjenih ur, je potrebno doplačilo 50 GBP, po 20.00 pa prijava ob prihodu sploh ni več možna.

Cottenham 1&2 so sobe, ki so od šole oddaljene 30 min hoje ali 20 min vožnje z avtobusom. Cottenham 1 ima eno enoposteljno spalnico z lastno kopalnico ter pet enoposteljnih sob s skupno kopalnico, Cottenham 2 pa ima tri spalnice z lastno kopalnico in tri spalnice z skupno kopalnico. V vseh sobah sta na voljo jedilnica in dobro opremljena kuhinja z vso potrebno kuhinjsko opremo (štedilnik, hladilnik, pribor, posoda…), kjer si lahko sami pripravite obroke. Prav tako so na voljo pralnica (pralni stroj, likalnik), sončen vrt, v vsaki sobi pa je tudi TV, po celotni stavbi je možnost WiFi. Posteljnina je vključena, brisače pa niso..

Justin James sobe, so opremljene sobe na odlični lokaciji takoj ob šoli in le nekaj minut hoje do postaje. Ponujajo zajtrk in opremljeno kuhinjo za ostale obroke v lastni režiji, posteljnino, brisače, pralni stroj, .. Televizija in grelnik vode je na voljo v vsaki sobi. Prihodi in odhodi so avtomatski, nujna je rezervacija od sobote do sobote (check in 13-21ure ob sobotah in 9-21ure v nedeljah). Čiščenje sob je tedensko.
• Za tečajnike, mlajše od 18 let, je na voljo samo nastanitev pri družini

NASTANITEV*cena na teden
standardna pri družini v 1/1 sobi (zajtrk) 18+250 EUR
standardna pri družini 1/1 soba (polpenzion) 313 EUR
nadstandardna pri družini 1/1 soba (zajtrk) 18+357 EUR
nadstandardna pri družini 1/1 soba (polpenzion)419 EUR
Queen’s Lodge 1/1 soba pvt kopalnica444 EUR
Queen’s Lodge 1/1 velika soba lastna kopalnica500 EUR
King’s Lodge 1/1 soba lastna kopalnica444 EUR
King’s Lodge 1/1 velika soba pvt kopalnica500 EUR
Justin James – sobe 1/1 z zajtrkom 488 EUR
Justin James – sobe 1/1 z zajtrkom velika soba513 EUR
Cottenham 1&2 – 1/1 soba lastna kopalnica 388 EUR
Cottenham 1&2 – 1/1 soba pvt kopalnica 357 EUR
Cottenham 1&2 – 1/1 soba skupna kopalnica 288 EUR
Cottenham 1&2 – 1/1 velika soba skupna kopalnica 325 EUR
 • Obvezno doplačilo ob prijavi Accommodation Placement Fee: 75 EUR
 • Za tečajnike, mlajše od 18 let, je na voljo samo nastanitev pri družini s polpenzionom.
 • King‘s Lodge in Queen’s Lodge: za tečajnike stare najmanj 18 let
 • Doplačilo za brezglutensko, dieto brez mlečnih izdelkov ali vegansko dieto: 42 EUR na teden.
 • Tečajniki, ki bodo opravljali izpit v soboto in bodo zato hoteli odpotovati šele v nedeljo, ob prijavi doplačajo dodatno nočitev pri družini v znesku 40 EUR za standardno sobo pri družini.
 • V kolikor navedene nastanitve v času prijave niso na voljo, šola ponudi
  nadomestno nastanitev.

Prevoz do Londona si organizirate sami, seveda pa vam bomo z veseljem svetovali in za vas opravili vse potrebne rezervacije. Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste prispeli v soboto (tečaj se prične v ponedeljek) in odšli v soboto, dan po zaključku tečaja. Prevoz z letališča (taksi) do nastanitve vam za doplačilo lahko organizira šola. Cena prevoza v eno smer je navedena spodaj. Ta prevoz je potrebno naročiti ob prijavi na tečaj. Za organizacijo prevoza šola potrebuje natančne podatke o prihodu in/ali odhodu. V kolikor je načrtovan prihod ali odhod v času praznikov, je potrebno doplačilo v znesku 44 eur/smer

Prevoz z letališča do nastanitvecena v eno smer
LONDON HEATHROW238 EUR
LONDON GATWICK282 EUR
LONDON STANSTED382 EUR
LONDON LUTON382 EUR

Lokacija Šole na Zemljevidu