• Kompas d.o.o. Dunajska 117 1000 Ljubljana
 • Pon - Pet: 9:00 - 18:00

Wimbledon School of English – skupinsko potovanje s predstavnikom

Jezikovni tečaj v Wimbledonu (London)

Tečaji Standard Classes so predvsem usmerjeni v učenje »prave/pristne« angleščine z uporabo najnovejših učbenikov in gradiv. Tečaji Standard Classes Plus pa omogočajo izboljševanje znanja angleščine s hkratnim osvajanjem specializiranih jezikovnih veščin.

Standard Classes – tečaji splošne angleščine
Tečajniki obnavljajo in uporabljajo nove jezikovne spretnosti v vsakodnevnih pogovorih. Skupaj z drugimi tečajniki razvijajo svoje komunikacijske spretnosti, pri vajah kot so igranje vlog, delo v parih in skupinske debate/razprave. V okolju naravnih govorcev spoznavajo nove tehnike učenja, ki pomagajo izboljšati tako slušne kot bralne spretnosti. Veliko pozornosti se posveča izboljševanju pisnih spretnosti z analizo in pisanjem dokumentov kot so e-pošta, formalnih in neformalnih pisem in poročil. Tečajniki na vajah skupaj z učitelji tudi redno ocenjujejo svoj napredek.
Tečaji potekajo na več težavnostnih stopnjah od A2 do C1 in obsegajo 24 učnih ur (oz. 20 ur po 60 minut) tedensko. Vsi tečajniki pred začetkom tečaja opravijo preizkus znanja jezika, zato delo v skupinah poteka po programu, ki je prilagojen predznanju tečajnikov.

Standard Classes Plus – intenzivni tečaji angleščine
Ti tečaji omogočajo izboljševanje znanja angleščine s hkratnim osvajanjem specializiranih jezikovnih veščin. Program povezuje tečaj angleščine Standard Classes (24 učnih ur na teden) s 4 učnimi urami specializiranega jezikovnega pouka, ki si jih izberete glede na svoje želje. Specializirane veščine izberete ob prijavi na tečaj.
Intenzivni tečaji obsegajo 28 učnih ur (oz. 23 ur in 20 minut) tedensko. Vsi tečajniki pred začetkom tečaja opravijo preizkus znanja jezika, zato delo v skupinah poteka po programu, ki je prilagojen predznanju tečajnikov.

Communication Skills – komunikacijske veščine
Za stopnje od A2 do C1. Tečaj je namenjen izboljševanju izgovarjave in konverzacije. Osredotočen je na izgovarjavo, intonacijo in poudarke v angleščini, omogoča izboljšanje natančnosti izražanja in tekočega govorjenja. Pri pouku se osvaja in vadi novo znanje v različnih situacijah, v obliki pogovorov, igre vlog, dela v parih in skupinskega dela.

Grammar and Writing Workshop – slovnica in pisanje
Za stopnje od A2 do C1. Tečaj je namenjen tistim, ki želijo izboljšati veščine pisanja in se posvečati problemom, ki jih imajo pri določenih točkah slovnice. Osredotočen je na ugotavljanje šibkih točk pri slovnici in pisanju ter na osvajanje novih tehnik za odpravljanje teh pomanjkljivosti. Tečaj je zelo praktičen, vsak teden pa je usmerjen na drugo področje slovnice.

IELTS Preparation (Academic) – priprava na IELTS
Za stopnje od B1 do C1. Tečaj je namenjen tistim, ki želijo opravljati izpit IELTS (Academic), se učiti akademsko angleščino ali študirati na britanski univerzi ali kolidžu. Osredotočen je na pridobivanje dobrih temeljev za akademsko angleščino in izboljševanje znanja akademske angleščine, pa tudi na osvajanje tehnik za doseganje dobrih rezultatov pri izpitu International English Language Testing System- IELTS (Academic).
Tečajniki, ki obiskujejo tečaje Standard Classes in Standard Classes Plus se lahko ob prijavi na tečaj tudi lahko prijavijo na izpit IELTS (Academic).

V prostem času si lahko aktivnosti izbirate po lastni želji in zanimanju: novo osvojeno znanje angleščine lahko utrjujete in nadgrajujete pri druženju s sotečajniki z vsega sveta, lahko raziskujete London in njegove znamenitosti, obiskujete kulturne prireditve, razstave, gledališke predstave, projekcije filmov, ki jih v Londonu res ne manjka, lahko se podate po številnih trendovskih trgovinah, ali pa samo uživate v edinstveni londonski kozmopolitski atmosferi. Lahko pa se odločite tudi za katero od aktivnosti ali izletov, ki jih za doplačilo organizira šola.

Spletna platforma e-wimbledon je tečajnikom na voljo 3 mesece pred začetkom tečaja in še 3 mesece po tečaju. Omogoča vam izdelavo osebnega učnega načrta, samostojno učenje, povezovanje z drugimi tečajniki, ogled družabnega programa in novic, povezavo vašega računa z računom na Facebooku itd. Potrebne podatke za dostop do e-wimbledona vam šola pošlje po prijavi na tečaj.

 • Standard Classes
 • Standard Classes Plus
 • Communication Skills
 • Grammar and Writing Workshop
 • IELTS Preparation (Academic)
 • Raziskovanje Wimbledona in znamenitosti

Datumi tečajev v letu 2020

 • 27. 6. – 11. 7.
 • 1. 8. – 15. 8.
PROGRAMCENA 2 TEDNA
Standard Classes2.330 EUR
Standard Classes Plus Communication Skills2.460 EUR
Standard Classes Plus Grammar & Writing2.460 EUR
Standard Classes Plus IELTS Preparation2.460 EUR

POMEMBNO

Program bomo izvedli, če bo za posamezni datum začetka tečajev prijavljenih najmanj 10 tečajnikov. Mesta so zelo omejena, zato je potrebna čim hitrejša prijava. Predvidena dneva odhoda/povratka sta sobota/sobota. Točne informacije o odhodu/povratku vam bomo posredovali najkasneje 8 dni pred datumom začetka programa.

Program oz. tečaj del ni klasičnega skupinska potovanja. Predstavnik potuje s skupino, ampak je tekom tečaja nastanjen predvidoma v Swanageu. V Wimbledonu predstavnik sproti preverja situacijo (s klici itd.) in v primeru morebitnih težav osebno pride do tečajnika.

CENA VKLJUČUJE

 • pouk angleščine – 24 ali 28 učnih ur tedensko
 • vpisnino v tečaj
 • učne materiale
 • standardno nastanitev pri družini v enoposteljni sobi (polpenzion)
 • letalski prevoz do Londona in nazaj
 • prevoz od londonskega letališča do Wimbledona in nazaj
 • predstavnika ves čas tečaja in organizacijo
STAROST TEČAJNIKOVTRAJANJE TEČAJASTOPNJA TEČAJANAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDUŠTEVILO UČNIH UR NA TEDENUČNA URA TRAJA
najmanj 16 letnajmanj 2 tednaV ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa.1424 ali 2850 minut

NASTANITEV

Pri družini. Na voljo sta dve kategoriji nastanitve pri družinah, standardna in nadstandardna (Superior). Kriterij za nadstandardno nastanitev je bližina šole (tečajniki lahko hodijo v šolo tudi peš) in lastna kopalnica. Možnosti za nadstandardno nastanitev so zelo omejene, zato je potrebna čim hitrejša prijava.

Lokacija Šole na Zemljevidu